АГ ехограф

АГ ехографът е апаратът, който позволява ясно и безболезнено да се прегледат вътрешните полови органи и да се открият евентуални заболявания, бременност, овулация и др.

С негова помощ в последните успешно се следи развитието на плода на всяка бременна жена. Лесно се определя пола на детето, както и навреме могат да се установят увреждания на плода.

Апратът непрекъснато се усъвършенства и сега все повече кабинети имат 3D и 4D  АГ ехограф. С помощта на този модерен апарат се получава обеме образ на плода и изследванията са възможни, независимо от положението на бебето в утробата.

С новите технолигии е възможно да се извърши максимално прецизно диагностициране на възможни вродени аномалии на сърцето на плода. Специалистите могат да видят в реално време движението на сърдечните структури.

Подобно изследване може да бъде направено по всяко време на бременността.

Новите апарати позволяват да се получи точна информация за анатомията на плода.

Разбира се, ехографското изследване по никакъв начин не може да замени необходимостта от провеждане на традиционен гинекологичен преглед.

Освен за проследяване на бременност, АГ ехографът се използва и за ранно диагностициране на заболявания по женската полова система. Ранното откриване на заболяване допринася и за успешното лечение.

Ехографията е напълно безопасна. Апаратът често е наричан и ултразвук. За цялото време, в което се използва този метод на изследване, не е установена никаква вреда за човешкия организъм.

С помощта на ехографа могат да бъдат установени и каква е причната за стерилитет при някои двойки.

С помощта на ехографа могат да бъдат наблюдавани и изследвани и други вътрешни органи като бъбреци, пикочен мехур, черен дроб, дори и кости. С него много по-лесно и бързо може да бъде установен проблема при наличие на болка или подуване.

Не случайно това е един от най-използваните апарати в медицината през последните десетилетия. Модернизирането му дава още по-големи възможности на медиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *