Безопасно ли е да излезете на ресторант, за да хапнете

Ресторантите бавно се завръщат в нашето ежедневие. Това, че можете да ядете отново в заведение, обаче, не означава, че задължително трябва да го направите. Ресторантите се опитват да се ориентират в ситуация, която е нова за тях и за останалия свят.

Добре е преди да решите да излезете на ресторант, да се информирате какво е разпространението на вируса в района, в който живеете.

Всеки, който има симптоми на Covid-19 или наскоро е бил в контакт с някой, който е заразен, трябва да остане у дома, а не да тича по заведенията и да заразява наред. Събирането на компании в заведения изглежда напълно нормално. Но това ще увеличи риска от разпространение на вируса.

Трябва да бъдете особено предпазливи при влизане в ресторанти. По-специално, възрастните хора, които са на 65 и повече години. Дезинфектантът за ръце трябва да бъде лесен за намиране. Много ресторанти са заложили на диспансери за дезинфектант, които не трябва да се докосват.

Изключително строги мерки прилагат във БМ ресторант Варна, за да гарантират на клиентите си безопасно и приятно хранене. Ресторантьорите приемат всичко това сериозно. Обучават персонала си как да носят маски, за значението на миенето на ръцете и дезинфекцията им. Променят това, което правят, за да гарантират, че прилагат социално и физическо дистанциране, за да предпазят клиентите.

Огледайте се, след като пристигнете. Бързият поглед може да ви каже много за това колко щателно е реагирало ръководството на пандемията. Ресторант, който изглежда точно както преди, вероятно не е този тип ресторант, в който искате да бъдете.

Ако хората са натъпкани близо до входа или около бара или има много взаимодействие между персонала и клиентите в непосредствена близост, очевидно те не работят в режим, предназначен да предотвратяване предаването на вируса.

Експертите съветват клиентите да носят маски, освен когато ядат или пият. Добре е да предпочетете маса отвън.

Вирусът се разпространява лесно на закрито. Последните данни сочат, че рискът от инфекция е по-нисък на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *