Битум и приложение при покрива

Няма как ако ви се е налагало да правите нов покрив да не сте чували за битумни керемиди. А за тези, на които им се налага сега да правят покрив и получат предложения за алтернатива  на класическите керемиди, ето няколко важни неща за тези направени от битум. Те се наричат битумни керемиди (шингли) и се използват като покривно покритие със забележителен резултат.

 

Битумът се използва за своите адхезивни и хидроизолационни качества в продължение хиляди години още от първите древни цивилизации, което го прави един от най-старите известни инженерни материали, използвани и до днес. Днес той е особено популярен в покривната индустрия, тъй като може да създаде водонепропусклив слой, който дълго ще предпазва изградената архитектура.

 

Обикновено терминът битум се използва взаимозаменяемо с думата асфалт, като субстанция, която е лепкава, вискозна и водоустойчива. Универсалността на битума го превърна в един от най-търсените строителни материали в света; така повече от 100 милиарда тона се използват всяка година по целия свят. Технологичният напредък позволи развитието на качествата на битума, така че той да бъде още по-издръжлив и използваем в най-различни покривни и пътни настилки.

 

Що се отнася до качествата на битума използван за покривни покрития, той има множество предимства, които го правят отличен материал. Пословични са неговата версатилност в ползването при различни видове покриви и сгради; хидроизолацията осигурява суха среда за нормално функциониране на жилищата; лесна поддръжка за по-дълготраен покрив; издръжливост на климатични условия и сравнителна рентабилност.

 

Съветът ни към всеки собственик на имот, на който му предстои смяна на покрива или изграждане на нов такъв, сам да се запознае с предложенията битумни керемиди на пазара. Онлайн всеки може да види отлични, практични и естетически завършени покриви на големи сгради, на еднофамилни къщи, на по-малки постройки. Фирмите предлагат различни по форма и цвят битумни керемиди; предлага се достъп до голямо количество данни относно приложението на различните модели шингли. Изобщо всичко, което ви интересува по темата е само на клик разстояние.

Източник: https://armormat.com/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *