Интересното приложение на някой букети цветя

Доставка на цветя
Доставка на цветя
Доставка на цветя

Повечето от нас са свикнали да виждат цветята под формата на различни букети, кошници с цветя, или в саксия. Гледаме на всеки цветарски магазин като на място, в което можем да влезем, да усетим преплелите се различни аромати, да купим букет рози за нашия любим или близък приятел. Много от нас дори се възползват от услуги като доставка на цветя София или друг град, защото обичат цветята, но нямат време да излязат от дома си. Различни букети цветя по различни поводи – нещо нормално и винаги приятно.
За нас декоративни, но за някой народи традиционни, определени видове намират далеч по-широко приложение от това, с което сме запознати. Кактуси от род Опунция са традиционна храна за мексиканците – те ги варят, пекат и ядат. Освен това този вид кактуси се консервират, след като се сварят – точно както ние правим с краставиците. От други видове кактуси пък произвеждат различни сладка и захаросани резенчета.

В Южна Америка пък кактусите са използвани като лечебно средство. С месестите им корени лекуват различни фрактури по тялото, от стъблата им правят загряващи компреси. Освен това в този край на света използват сока от кактусите за фиксиране на бои и за импрегниране на тъкани. Много банкноти се изработват от висококачествена хартия, изработена именно от Опунция. Това растение е отглеждано в цели плантации и с друга цел – развъждането на мъхната листна въшка, която се използва за изработка на скъпа боя, която до 1785г. са пазили в тайна в Мексико.
Ето така красивите цветя за нас могат да се окажат част от поминъка на цели народи. Въпреки това, преди всичко цветята създават усещане за красота и ни карат да се чувстваме част от красотата в тази природа. Не подминавайте следващия магазин за цветя, покрай който минете. Влезте и изберете най-красивия букет рози, който със сигурност ще зарадва вашата половинка в живота, или ваш близък приятел или роднина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *