Заем за кола или потребителски заем за кола – което е по-добрият вариант?

Отговор на този въпрос може да даде само човека, който планира да използва кредита за закупуване на превозно средство. Но, разбира се, не и преди да е проучил как стоят нещата и при двата различни варианта. Чак тогава, на базата на конкретни данни за сравнение, може да се вземе информирано решение.

Все пак, може да се допитаме до експертите, за да ни помогнат да се ориентираме по-добре в създалата се ситуация – дилемата кой от двата кредита да предпочетем.

Покупка на употребяван автомобил на кредит

Ако става въпрос за употребявана кола, тогава по-подходящ е потребителски заем, който осигурява пари в брой. Според експертите, при него има по-широк спектър от възможности.

Покупка на нов автомобил на кредит

В случай на покупка на нов автомобил, може би е по-добре да се опитате да получите заем за покупка на кола, тъй като е напълно възможно да намалите разходите.

Но нека да разгледаме по-подробно и двата варианта, за да може по-лесно да преценим на кой от тях да се спрем, в зависимост от конкретната ситуация и лични предпочитания.

Ползи от потребителски заем

  • Не съществуват изисквания за автомобила, който възнамерявате да купите. Тоест, можете да си купите всяка кола, която искате.
  • Можете да получите паричен заем за пълната цена на автомобила. Разбира се, има и кредити за автомобили с подобни условия, но те са доста редки и понякога това е съпроводено с повишение на лихвените проценти.

 

Ползи от кредит за закупуване на автомобил заем

  • Банката никога няма да даде заем за кола, ако има нещо съмнително в сделката. Тоест, допълнително се проверява така наречената правна чистота. В случай на особени ситуации клиентът няма да остане сам, винаги може да разчита на подкрепата на банката.
  • Също така, поради спецификата на тези кредити, свързани с минимализиране на риска от непогасяването им, банките са склонни да отпускат повече средства.

Източник: https://parite.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *