Защо да изберете кухня по поръчка Прованс

Дървена кухня

Кухните по поръчка в стил Прованс привличат със своята естественост, практичност и простота. Такива мебели съчетават рустик вкуса и френската грация. Подходящи са, както за малки, така и за големи помещения. Те са практични в класически и модерен интериор.

Препоръки при избора на кухня по поръчка

Изборът на кухня по поръчка е по-правилен винаги, когато се нуждаете от индивидуален проект, който трябва точно да се впише във вашия дом. Така на фона на това, може да съобразите и следните характеристики:

Сянката на мебелите по поръчка може да е от бяло / бежово до пастелно. В стила на Прованс няма ясни рамки за цветове, но не се използват твърде ярки или тъмни тонове.

Кухнята стил Прованс може да бъде направена от дърво или пластмаса наподобяваща дърво.

Изкуствено създадените изтърквания, също изглеждат добре.

Препоръчително е кухнята да има шкафове със стъклени врати.

Ако пространството позволява, препоръчително е да добавите античен бюфет.

В кухнята могат да присъстват флорални дизайни и други естествени мотиви.

Кованите елементи, също изглеждат хармонично.

Кухня в стил прованс е възможност за персонализиране на стая, без сериозно натоварване на бюджета. Тази концепция за дизайн е подходяща за малък или удобен голям апартамент, както и за селски тип къща. Френският селски стил ще придаде на такава стая, повече нотки на чар, романтика и лекота.

Характеристики на кухненските мебели в стил Прованс

Тази концепция за интериорен дизайн се основава на комбинация от практичност, удобство и комфорт. Този стил позволява на собствениците на жилища да реализират нестандартни фантазии и идеи. Кухненските комплекти в стил Прованс се характеризират с:

естествени нюанси;

естествени материали (метал, дърво);

наличието на открити площи за съхранение на предмети;

състарен вид на фасади;

изобилие от цветове.

Можете да се спрете на кухня по поръчка във всеки естествен тон. Те ще украсят благоприятно интериора на стаята и ще я направят по-практична и функционална.

Подходящи и особено търсени комбинации са:

Пясъчносиньо

Искате ли, да украсите кухнята по поръчка възможно най-ефективно? Добре е да знаете, че морската тема е най-търсената и популярна. Така сините и пясъчни мотиви ще помогнат за създаването на приятна и релаксираща атмосфера в пространството за приготвяне на храната. Светлосините и пясъчните цветове са естествени нюанси и затова не натоварват очите. За да увеличите максимално ефекта, стените и таваните, също могат да бъдат боядисани в естествени кафяви тонове.

Шам фъстък и мляко

Този диапазон ще помогне визуално да разширите пространството, да го направите по-обемно и оригинално. За да освежите интериора, заложете на светлозелени мебели, с дискретни орнаменти под формата на цветя и шарки.

Бежово и маслинено

За истинските ценители на красотата, кухня по поръчка, направена в ненатрапчиви, но много стилни цветове ще е отлично решение. Фасадата на мебелите може да има изтъркан ефект с нотки на лека патина.

Щом вече сте запознати в детайли със стила Прованс и предимствата на кухни по поръчка, пожелаваме ви само, приятно проектиране и пазаруване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *