Защо някои хора все още предпочитат протези след загубата на зъби

Протезите може да са една от най-старите налични опции за замяна на зъби, но много хора все още предпочитат тях. С наличните множество опции за дентална подмяна може да е трудно да се определи най-добрият вариант за вас. Поради това много хора първо питат зъболекаря си за протези. Много по-съвременен и удачен вариант е използването на дентални импланти София.

Какво представляват протезите?

Протезите са изработени предимно от здрави пластмасови материали, наподобяващи зъби. Протезите могат да заменят липсващите зъби и да предложат някаква естетическа визия и функция.

Какви са опциите за протези?

Можете да избирате между цялостни или частични протези. Използват се цялостни протези, когато пациентите загубят всичките си естествени зъби. Частичните протези могат да заменят само няколко липсващи зъба. Те могат също да се прикрепят към съседните зъби, подобно на зъбни мостове, за повече стабилност.

Протезите сега се изработват от най-добрите материали на пазара. Новите технологии и техники позволяват протезите да се наместят по-добре от всякога, предлагайки стабилност и удобство. Сега с протезите се свиква много по-лесно, което позволява по-удобно и лесно говорене и хранене.

Въпреки че много хора все още предпочитат протези след загубата на зъбите си, ако пациентите имат здрава зъбна структура от здрави венци и кости, важно е да се обмисли по-постоянен вариант. Опциите са дентални импланти София, за да се запази останалата част от зъбната структура. Протезите няма да попречат на изместването на челюстната кост.

Ако венците и челюстната кост не са в най-добро здраве поради пародонтоза или инфекция, протезите може да са единствената налична опция.

Протезите изискват много малко време за поставяне от страна на пациента. Не забравяйте да поддържате добра хигиена на устната кухина и да почиствате протезите си всеки ден. Редовното почистване ще възпира развитието на бактерии и инфекцията на венците.

Простотата и достъпността на протезите са най-голямата атракция за повечето пациенти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *