Избор на матрак

Повечето хората се затрудняват при покупката на матрак, не за друго, а заради големия избор пред, който се изправят всеки път, щом влязат в магазин за мебели. Ето защо, ви предлагаме няколко съвети, които ще ви бъдат от полза при покупката на матраци.

Най-напред трябва да се информирате за различните видове матраци или в частност, с техния пълнеж. По-високи цени имат тези, изработени от естествени материали, както и тези с мемори пяна. Те приемат вашата форма, щом легнете на тях и не са особено подходящи за хора, които се въртят доста в леглото. Хубаво е предварително да определите средствата, които сте склонни да отделите за покупката на нов матрак. Освен това, е необходимо да имате предвид собствените си нужди – на мека или по-твърда повърхност ви е по-удобно, на топло или по-хладно, в каква поза – по корем, по гръб или настрани. Срещат се модели, подходящи за различните позиции.

Изборът на магазин също е от значение. Посете няколко, дори и в интернет, преди да направите съдбоносния избор. Когато решите, който точно искате да посетите, задължително пробвайте набелязания матрак, който ви е направил впечатление. Легнете няколко минути, за да сте сигурни, че инвестирате в нещо удобно. Важно да знаете, че не трябва да се притеснявате да водите преговори с търговците – за отстъпка, за безплатна доставка, за подматрачна рамка и т.н. Задължително се уверете, че ще получите гаранция, най-добрите марки матраци предлага възможност за връщане на продукта, ако не удовлетворява желанията ви.

Може би повечето потребителите не знаят, но е хубаво към матрака да си вземете и защитна калъфка за него, понеже гаранцията му не важи, ако го изцапате с нещо.

Най-много оферти и намаления на матраци може да хванете по време на големите празници. Разбира се, всичко зависи от марката и съответния магазин, така че, ако ги следите редовно, без съмнение бързо ще намерите нещо изгодно.

Ние лично препоръчваме латексови матраци. Разгледайте ги и преценете дали ще ви допаднат и на вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *