Инверторен климатик

Никак не е сложно да се разбере разликата между инверторен климатик и обикновения. Основната разлика между тях е в начина на работа на компресора.

Компресорът на инверторния климатик контролира оборотите. Те се променят изключително плавно, а това определено пести енергия.

Конвенционалният климатик изключва автоматично, когато достигне до зададената температура. При последващото включване се харчи допълнително количество енергия.

При достигане на желаната температура, инверторният климатик преминава на работа с по-малка мощност и така поддържа непрекъснато температурата еднаква. Не се налага отново да охлажда или да затопля до същата температура. Ето защо не хаби толкова много енергия като обикновените климатици.

Друго голямо предимство на инверторния климатик е възможността му да отоплява помещение, въпреки минусовите температури отвън. Този климатик може да работи при -20 градуса. Обикновените климатици нямат тези възможности.

Инверторният климатик се продава в магазините с по-висока цена от обикновените, но това има логика. Все пак е с по-добри качества. Въпреки цената си, инверторните климатици са предпочитани от хората.

Някои по-нови модели имат допълнителни свойства. Производителите са заложили възможност инверторните климатици да пречистват въздуха докато го въртят. Тук изниква въпроса къде трябва да се разположи климатика в помещението?

За да няма опасност от грешки, препоръчваме да се обърнете към фирма, която професионално се занимава с монтажа на климатици. Често магазините, които продават климатици, изпращат своя бригада, която да монтира купения от клиента климатик. Монтиран по правилния начин, уредът ще работи както трябва и системата ще е в изправност дълго време.

За да нямате проблеми в бъдеще, съобразявайте се с препоръките на специалистите за регулярна профилактика. С нея могат да се заемат професионалистите, направили монтажа на климатика при покупката. Това ще предотврати евентуални повреди по уреда, но и системата ще е чиста и няма да разпространява микроби из цялото помещение. Това е опасно за здравето на хората, които се помещават в стаята. Прескачането на профилактиката е опасна за децата, които пребивават по-дълго в това помещение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *