Какви фототапети има на пазара

Фототапети

Стената на всяка стая е повърхност, която трябва да бъде красива и да създава усещане за уют. Ето, защо в тази статия ще ви предложим интересна и практична опция. Ще ви запознаем, какви тапети има и ще обясним защо нашият избор е паднал, върху тях.

В допълнение към материала във въпроса, какъв тип тапети да купите, тяхната текстура има значение. Най-често срещаните опции са:

Гладък фототапет

Тези модели имат забележим блясък и са подходящи за отпечатване на ярки и силно детайлни обекти (като градски пейзажи или макро снимки). Те се почистват лесно. От тях може да се отстрани, всякакъв прах и мръсотия. И, въпреки че мръсотията е най-забележима точно при такова покритие. Такива могат лесно да бъдат премахнати от тях.

Текстурирани фототапети

Повърхността на такъв декоративен материал е направена със забележима грапавост. Последната често прилича на мазилка. Следователно, идеално допълва архитектурни рисунки, стенописи и антики. Такъв тапет е направен на основата винил или нетъкан текстил.

Тапет със зърна имитиращи пясък

Представлява матова, не отразяваща текстура. Тя е най-доброто решение за тези, които се чудят как да изберат фототапет, който е грандиозен, но не твърде претенциозен. Друго предимство на такова покритие е способността да се маскират недостатъците на самата стена, нейните възможни дефекти.

Тапет с релеф

Като правило този декор имитира платно. В резултат на тази му способност, изглежда, че изображението е нарисувано на стената, сякаш е в картина. Ето защо сюжетите тук не са толкова „фотографски“, колкото „живописни“: меки и размазани и доста често абстрактни като цяло.

Фототапет с релеф

Съществуват много вариации в изпълнението на релефната текстура! Повърхността може да наподобява лен, кожа, дърво, плочки или тухли и др. – изборът на фототапети от този тип е голям. Просто трябва да запомните, че имат по-висока цена, а правилата за грижи и почистване са малко по-сложни.

Фототапети с картини

Фината материя не е подходяща за прецизни рисунки, използването й се ограничава главно до абстрактни изображения. За сметка на това, тя е много приятна на допир, а такива тапети са „топли“ и „уютни“ на външен вид. В основните им има недостатъци и те са в сложността на боравене и рискът от бързо нарушаване на повърхността.

В заключение:

На какъвто и тип тапети да се спрете, добре е да помните, че фототапетът може да имитира всеки тип стена не само на външен вид, но и на повърхностна текстура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *