Какво е това смяна на щрангове


В тази малка статия ще се опитаме да обясним понятието смяна на щрангове, навлязло толкова много напоследък от различни обяви и реклами по път и над път, а повечето хора, особено жените, недоумяват каква всъщност е тази процедура. Да преминем направо към обяснението й. Смяна на щрангове, това е процедура, която се извършва от специалисти, професионалисти, служители на ВиК фирми.

Тяхната задача е да сменят трите броя водопроводни тръби, хоризонтални и вертикални, в даден имот, като на тяхно място сложат нови тръби, от нов производствен материал. По-конкретно, щранговете биват хоризонтални и вертикални. Хоризонталните щрангове или наречени по друг начин и по –просто хоризонталните тръби, се намират в помещенията на мазетата и по тях преминава водата. По едната тръба или щранг минава студената вода, по другата – топлата вода, а по третата минава циркулационната вода.

Когато се изкачва нагоре, тази вода минава вече по вертикални тръби, наречени вертикални щрангове. И те са три броя, едната тръба или щранг е за топла вода, другата е за студена, а третата за циркулационна вода. Тяхната подмяна, тоест тази смяна на щрангове се налага поради факта, че навремето, използваните за това тръби са били само метални, а както е известно, металът е такъв материал, който ръждясва и корозира. Като следствие на това водата се променя, променят се нейният цвят и вкус, а дори и нейното налягане, тъй като престава да се движи бързо до горните етажи.

Процедурата по смяна на щрангове не е скъпа и се извършва в рамките на един работен ден. Старите тръби се сменят с нови от последна технология и с европейско качество, които са от полипропилен, като същевременно се монтират и спирателни кранове преди отклоненията на тръбите. Последната процедура е тези тръби да се укрепят за стената.

Накрая фирмата, която извършва услугата се заема и с извеждането на отпадъчния материал от старите тръби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *