Как да направим спалнята си уютна през лятото

Едно от най-лошото нещо през лятото е да се опитваш да заспиш в гореща лятна нощ. Благодарение на непоколебимата влажност и безмилостната топлина, летните вечери често са безсънни и напоени с пот, а още по-лошо е за тези, които все още не са си монтирали климатика в спалнята.

Лесно е да разхладите стаята, когато разполагате с климатик. Ако все още не сте си взели, не е късно да си купите. Ситикеш предлага отлични условия за бързи потребителски кредити. Така само за няколко часа ще си имате свой климатик и ще ви го монтират.

Ако сте противници на климатика в спалнята, ето някои от най-добрите начини да поддържате спалнята си хладна през изключително горещите летни дни. Тези съвети са толкова елементарни, че ще съжалявате, че не сте знаели за тях по-рано.

Дръжте вратите отворени

Ако се опитвате да охладите стаята, не забравяйте да държите вратата на вашата спалня отворена, преди да се приготвите за през нощта. Това ще увеличи вентилацията от една стая в другата, като гарантира, че въздухът в спалнята ви не е застоял и непоносимо горещ.

Бъдете креативни с вашия вентилатор

Вместо да използвате вентилатора си, за да издухвате по-горещ въздух към вас, насочете го към прозореца, за да изкара горещия въздух отвън. Докато това се случва, отворете различен прозорец или дори два, ако имате такива, така че по-хладният въздух да се раздвижи. Няма спор, че този номер действа единствено ако въздухът отвън е по-студен от въздуха във вашата спалня.

Спете като фараон

Ако започнете да се потите и въртите благодарение на непоносимо високите температури, опитайте този трик, почерпен от великите древни египтяни. Навлажнете чаршаф със студена вода и изцедете излишното количество, за да не капе вода от него. Легнете отгоре върху сух чаршаф и използвайте мокрия чаршаф като одеяло. Този „египетски метод“, както е описан по-горе, ще ви накара да се охладите, докато се заспивате без усилия.

Дръжте щорите свалени през целия ден

Не оставяйте спалнята си изложена на жаркото лятно слънце през деня, като държите щорите си отворени. Тези слънчеви лъчи бавно ще натрупват топлина във вашата спалня и ще трябва да се справяте с жегата дълго след като слънцето залезе.

Използвайте алтернативни източници на светлина

Електрическите крушки отделят топлина. Топлина, която се събира във вашата спалня и е трудна за изхвърляне. Вместо това изберете енергийно ефективни крушки, тъй като те отделят значително по-малко топлина и по този начин ще ви помогнат да поддържате стаята си светла, но хладна. Така ще пестите и еленергия.

Замразете чаршафите си.

Звучи странно, но залепването на чаршафите във фризера за известно време, преди да тръгнете към леглото, ще охлади тялото ви достатъчно, колкото да заспите с лекота.

Използвайте памучни чаршафи.

За да избегнете изпотяването през лятната нощ, трябва да стоите далеч от синтетичните чаршафи и вместо това се стремете да използвате естествени материали, които дишат, споделя интериорен дизайнер. Какво е неговото предложение? Опаковайте леглото си в спално бельо  от памук. Просто се уверете, че броя на нишките е между 300 и 400.

Или вземете такива с регулиране на температурата

Ако сте навити да дадете малко пари за охлаждане, помислете за покупката на комплект чаршафи за регулиране на температурата. Те са направени от материали за промяна на фазите (PCM) – първоначално създадени за хората от НАСА – които абсорбират, задържат и отделят топлина. С други думи, тези чаршафи гарантират, че тялото поддържа постоянна температура през цялата нощ.

Спи на пода

Известен факт е, че топлината се повишава, така че научно казано е, ако спите на пода, със сигурност ще ви бъде по-хладно, отколкото да спите на традиционното си легло. Освен това, доказано е, че като спите на пода, той ще подравни стойката ви и ще подобри качеството ви на сън.

Виждате, че никак не е трудно, просто трябва да знаете как да реагирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *