Красиви и практични роло щори


Роло щорите се отнасят към съвременните и невероятно популярни слънцезащитни изделия. Тяхната особена конструкция определя и особените грижи за тях. За тях не са приложими обикновеното измиване с гъба и сушене. Това е свързано преди всичко с това, че изделията с добро качество са изработени от материали, които са защитени от специални препарати, а гъбата ще наруши целостта им.

Предлагат се според конструкцията с кутия и водач и без такива. Специалното им покритие не само възпрепятства задържане на прах на повърхността им, но осигурява защита от ултравиолетовите лъчи.

Има няколко изисквания за правилно ползване и грижа за роло щорите, спазването на които ще обезпечи продължителното им ползване и добър външен вид през цялото време на ползване. Защитете ги от прах или други замърсители. Така, например, при приготвяне на храна трябва да ги държите повдигнати. Ако случйно се образува петно, то за почистването ползвайте само естествени средства.

Както всички други щори от плат, така и тези се нуждаят от периодично сухо почистване. За това е подходяща суха четка или прахосмукачка със специален накрайник. В никакъв случай не използвайте мокра кърпа – контакта с водата може да доведе както до деформация, така и до унищожаване на зашитния слой. За почистване на кутията може и трябва да се използва гъба с миещ препарат.

Трябва да се каже, че има и такива роло щори, които могат да се мият с вода и миещи препарати. В този случай трябва да се провери устойчивостта на тъканта към миещия препарат. След такава процедура трябва в разгънат вид да се изсушат.

За да запазят дълго своя естетичен и привликателен вид трябва да се погрижите за подходящите за тях условия на ползване. Така, например, не трябва да са в близост до отоплителен уред, да не се поставят в помещение с повишена влажност на въздуха. Не трябва да забравяте и грижата за механизма. Веднъж в годината да се смазва със специален силиконов спрей, който се продава в специализираните магазини.

При поставяне на роло щори е добре да се консултирате със специалистите как да ги ползвате и грижите за тях. Какви препарат могат да се ползват, защото правилните грижи дават дълъг срок на ползване на този ефектен елемент на интериора на всяко помещение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *