Кредити, фирми и организационна култура

Регистрацията на фирма е процес, който може да бъде осъществен чрез помощта на фирми, които могат срещу съответната цена на услугата, да осъществят всички необходими стъпки: от момента на проверяване дали избраното име на новата фирма е свободно, през смисъла на регистрация на ООД или ЕООД, до обявяването на годишните финансови отчети. Така че реализацията и старта на една бизнес идея не е толкова трудно, колко изглежда на младите предприемачи.

Днес е възможно те да се възползват от една интерактивна мрежа, в която да се самообучават под формата на лекции, презентации, интервюта с известни успели предприемачи, ментори, лектори, които да правят развитието на бизнес начинанието по-модерно и изпипано откъм организационна култура и работа с кредитодателите. Защото колкото й да е добра една бизнес идея и колкото и добре да се развива, то вземането на кредити свързани за фирмено финансиране или кандидатстването за такива несъмнено ще се случат в един момент и тогава младите предприемачи трябва да са подготвени.

Финансовото здраве и грижата за парите в една компания са пряко поверени на счетоводната дейност на компанията. В този смисъл, за да може счетоводството да се позиционира според изискванията на фирмата, служителите и отношенията в структурата в самата компания, трябва да са на много високо ниво – вътрешнофирмената комуникация да е добре организирана, а управлението на кредита да не става прекалено хаотично. Защото се случва често, заради лоша организационна култура, много фирми да влизат в една спирала от кредити, на които загубват края. Това трябва да е сигнална лампа за не достатъчно добра организационна култура.

Организационна култура се гради от самия предмет на дейност на компанията, бизнес услугите, които тя извършва и наборът от служители, които работят в структурата. По този начин организационната култура пряко влияе на финансовата здраве на всяка една организация и инвестицията в нея е като дългосрочна мярка за добър бизнес и добри финансови резултати.

Доброто счетоводство е важно след регистрация на фирма – помнете това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *