За всекиго – оперативен лизинг на автомобили

Оперативен лизинг на автомобили се ползва както от фирми, така и от физически лица. Клиентите в случая трябва да отговарят на следните критерии: добра платежоспособност и стабилност, да имат право на управление на МПС, обосновани причини за какво ще се ползва автомобила. Гражданите имат възможност да ползват както нови, така и ползвани автомобили. Могат да се сключват договори и с физически лица, които работят като шофьори в някоя фирма. За тях има вариант да наемат товарен камион, микробус, в зависимост от категорията, която притежават като водач на МПС.

За юридически лица най-често оперативен лизинг на автомобили се ползва от транспортните фирми, които периодично се нуждаят от обновяване на своя автопарк. Собствените парични средства предприятията и фирмите, които трябва да снабдят своето стопанство с автомобили, трябва максимално да използват с изгода.

Опитните бизнесмени разбират отлично това и за това винаги разчитат на оперативен лизинг на автомобили, който може да им донесе максимален доход. Въвлечени в такъв вид операции те не си създават никакъв проблем по баланса на предприятието. Каквото, между другото, не може да се каже за покупката на автомобили на кредит каквато е традиционната покупка на транспортни средства за бизнеса.

Решението за приемане заявката на фирмата се взема след щателна проверка на цялата документация и финансово състояние на клиента от специалистите на фирмата, която дава за ползване транспортните средства. Окончателно решение за откриване на сътрудничество се взема след кредитен съвет, проведен в лизинговата фирма по собствен регламент.

След приключване действието на договора ползваното транспортно средство се връща на собственика и сътрудничеството може да приключи, а може и да продължи с подписване на нов договор. Приключването на договора за оперативен лизинг на автомобили с оформяне на справка за липса на претенции от страна на лизингодателя, а продължението – по пътя на съставяне на допълнително споразумение за продължаване срока за наема.

Оперативен лизинг на автомобили е изгодна форма на ползване на транспортните средства. Той позволява на административни служби да предлагат на служителите си през определен период нови автомобили, което ги прави по-динамични и ползотворни. Бизнесмените винаги имат възможност да се чувстват добре с автомобил висока класа, което ги прави още по-представителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *