Бизнес с управление на жилищни сгради – професионален домоуправител

Фирмите, които се занимават с жилищно-комунално стопанство и обслужват многоетажните жилищни сгради, не са така популярни сред населението, защото собствениците на жилища считат, че сътрудниците на тези фирми не са достатъчно заинтересовани от изпълнение на своите задължения и просто събират само парите си. Разбира се, това не е така, защото на пазара има много фирми, предлагащи професионален домоуправител, които са много ефективни в своята работа и от удовлетвореността на клиентите им зависи собственото им благополучие.

Да се открие фирма за професионален домоуправител е възможно, ако има план за дългосрочно развитие на тази услуга, знания и умения да се занимават с комунално стопанство, защото ръководната длъжност в тази сфера е много важна. Да се излезе на пазара в тази сфера може би не е толкова лесно. Изградените фирми вече са разпределили част от жилищния и административен сграден фонд. Има даже и такива, които са се насочили към все още строящи се жилищни сгради.

Навлизащите в бизнеса професионален домоуправител е добре да се насочат към по-малки сгради, които не са обект и не представляват интерес на вече наложили се конкуренти в областта на този бизнес.

В този случай не трябва да се разчита на някаква голяма печалба, работата ще бъде много, но в началото е много важно да се наложи името на фирмата. Както вече отбелязахме много собственици на жилища се отнасят скептично към работата на професионален домоуправител и него възприемат като необходимост. За това е много важно да се показва и доказва, че платеният домоуправител е готов да работи, че той е заинтересован от подобряване условията за живот в сградата, че не му е безразлично нейното състояние.

Да намерите своята ниша е възможно и в новите жилищни сгради, като успеете да докажете на хората, че вашата фирма е по-добра. Това може да се случи и в последствие, когато вашите големи конкуренти не покриват интересите на клиентите си, защото има и такива фирми, които са обхванали много обекти, но нямат потенциал за обслужването им. Тук идва вашия ред – качествен професионален домоуправител, приветлив, умеещ да завладява хората, контактен, за да се справя бързо с възникналите административни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *