Професионално отпушване на канали


Запушването на тръбите понякога се оказва доста упорито. Домашните методи не могат да се справят с него. За решаване на проблемите на канализацията в този случай може да помогнат услугите на специализирана фирма за отпушване на канали и почистване на канализационната система.

Професионалните фирми предлагат услуги за почистване както на вътрешни, така и на външни канализации. Изпълняват както бързи поръчки за възникнал проблем, така и профилактично почистване на канализационната мрежа.

Профилактичното почистване на канализацията е необходимо да се провежда периодично, защото чрез него се отстраняват всички натрупани мазнини и отпадъци по вътрешността на тръбите. С тяхното отстраняване се премахва хранителната среда на бактериите, а с това и тяхното развитие. Именно те се явяват източник на честите неприятни миризми от сифоните.

Професионалното отпушване на каналите започва с обследване на системата. Това дава възможност да се определи степента на запушването и местоположението. След установяване на това се определя подходящия начин или комбинация от няколко метода за почистване на тръбите.

Термичният начин за отпушване на канали се извършва с подаване на гореща вода под високо налягане с използване на компресор. Мазните отлагания се разтварят, освобождават натрупалите се по тях отпадъци, утайки, и всичко изтича с горещата вода по канализационните тръби.

Този начин е приложим за чугунените тръби, но ако канализацията е изградена от полипропиленови тръби, трябва да се има предвид температурата на водата.

Професионалният начин за почистване на тръбите с химически средства се отличава от домашния само по вида на ползваните препарати. При професионалното почистване на канализацията се използват силни и с повишена концентрация препарати.

Химичният начин за отпушване на тръбите е подходящ за чугунени и пластмасови тръби.

Хидродинамичното отпушване на каналите се основава на силата на водата, подавана под високо налягане с помощта на специално оборудване, включващо помпа и специални дюзи.

Този метод на почистване обикновено се използва за външна канализация.

С помощта на хидродинамичното почистване могат да се разбият и най-големите запушвания – такива като остатъци от бетон, отлагания от строителни отпадъци.

Когато всички други методи не са постигнали желания ефект, то се налага използване на специална техника за отпушване на каналите. С нейна помощ може да се отстранят стари отлагания от цимент и от друг вид отпадъци, да се върне канализацията към нормален ритъм на работа, иначе считана за безнадеждно запушена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *