Строене на луксозна къща – „седем пъти мери, веднъж режи“.

Луксозни имоти

За разлика от опцията за придобиване на завършена луксозна къща, когато разходите са фиксирани, по време на строителството е необходимо да се вземе предвид фактът, че първоначалната оценка в процеса на работа може да нарасне с 10 процента или повече.

Необходимо е да се плаща не само на архитект и строители, но и сертифициран строителен надзорник, който ще гарантира, че не се правят фундаментални грешки. Включването на бригадира в дългосрочен план може дори да намали общите разходи по проекта.

Седем пъти трябва да помислите колко голяма да е къщата, която искате да построите . Дали наистина се нуждаете от 200 или повече квадратни метра. Такава къща не само ще бъде по-скъпа за експлоатация, ще изисква повече време за поддръжка и почистване, но също така ще заема повече пространство.

Важно е също така да се установи дали е възможно да се построи жилищен обект на конкретен парцел и дали има някакви ограничения за неговия размер, както и да се знае всичко, свързано с комуникациите. Всички тези калкулации могат да струват по-скъпо от предвидените.

Придобиването на апартамент в недовършени нови сгради и завършване на строителството може да изглежда добър вариант. За повечето въпроси може да ви съдейства самата агенция по недвижими имоти ues.bg.

Купете или наемете?

В кои случаи е по-добре да наемете луксозна къща? Примерно – луксозна къща в Бояна или Драгалевци?

Ако не искате да поемате дългосрочни финансови задължения, не сте сигурни в стабилността на доходите си или просто не решавате в коя област искате и къде искате, тогава определено не трябва да бързате.

Отдаването под наем може да бъде добър начин за оценка на различните видове жилища и така да се разбере точно какво искате. Също така, жилищата под наем са чудесна възможност за студенти, които да се съберат и да наемат един луксозен апартамент. По този начин спестяват много. Трябва обаче, да се внимава за ситуации, при които апартамент под наем се предлага на неадекватно ниска цена. Така може да се сблъскате с капани, например непропорционално високи плащания за комунални услуги и поддръжка. Ето, защо е важно да работите с брокер за недвижими имоти Unique Estates. Тогава ще избегнете много от рисковете.

Разбира се, трябва да вземете предвид факта, че в случай на жилище под наем, никога не може да сте сигурни, че в даден момент наемодателят няма да ви помоли да се премести или да повиши наема. Ето защо, преди подписването на договор за наем на луксозен апартамент, е важно да се проучат подробно условията му.

Можете да разберете очакваното плащане за кредит за имота, който търсите, като използвате калкулатора за жилищни кредити или да се допитате до самата агенция по недвижима собственост Unique Estates.

Ако мислите за нов апартамент или къща и искате да знаете възможностите си за кредит, запишете се отново за консултация на www.ues.bg. По време, на която ще обсъдим най-подходящите предложения на пазара в закупуване на жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *