Техники срещу петна по дрехите

Често трябва да изхвърляме стилни неща или да ги изпращаме в боклука, поради нежелан петно. Нека се опитаме да научим техники за справяне с петна по дрехите.

Червило.

Има техники за премахване на петна по такива места. Най-простият от тях са да навлажните салфетката в алкохол и да опитате да избършете. Също така, петна от червило могат да бъдат отстранени с паста за зъби. И накрая, третата техника е за смес от: лимонов сок и сол, поставени на място и да петно за известно време. Тъканта се оставя за известно време на слънце и място трябва да лесно да се почисти.

Разгледайте някои видове дрехи с пайети: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/рокля-с-пайети-другото-лице-на-роклите.

Маслени петна.

От захар и вода, направете паста и я поставете върху петната. Оставете пастата да омекоти петното и да изперете дрехите по обичайния начин. Перфектно премахва на мазнините става и с препарат за миене на съдове. Налейте малко перилен препарат върху петна и оставете за 30-40 минути. Облекло след такова лечение се измива лесно.

Бели петна от стикче или дезодорант.

Такива петна са точно скучни за всички. Опитайте се да накиснете петното в смес от оцет и студена вода в продължение на половин час и да миете, както обикновено.

Петна от изпотяване.

Такива петна се промиват само по един начин. Вземете четвърт чаша сол и я разредете с литър гореща вода. Сместа се поставя по петната, след което се измива.

Плодови сокове и плодове.

Такива петна са много чести при децата. С цел да се измие петното от лимонов сок трябва да се смеси със сол, така че консистенцията да стане гъста паста. Нанесете пастата върху петното и сложете на слънце. След 30-40 минути петното трябва да изчезне. Измийте в пералнята или с ръцете.

Червено вино.

Такива петна се срещат по дрехи след празници или по покривки за маса. Най-добре е да нанесете сол върху прясно петно. След като солта е усвоена трябва да миете в студена вода. Ако петното не е свежо, можете да опитате с мляко върху него и след 40-50 минути да го изперете със студена вода. Опитайте и това: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/997-малка-аптечка-за-морска-почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *