Технологични лайнери и уникални палуби от птичи поглед

Фериботни билети

Готови сте за фериботни резервации и вече планирате следващото си пътуване. Ние сме готови да ви предложим уникални факти за най-технологичните лайнери по света и палуби на кораби със завладяващи гледки. Последните са заснети от птичи поглед, а за всичко това стои тръпката всяко пътуване да е вълнуващо пътешествие.

Пожелаваме и на вас много такива. С любезното съдействие на lakmostravel.com.

Ето и топ любопитните данни:

Най-високо технологичният лайнер в света е по-дълъг от пет самолета на Боинг и е 2,5 пъти по-висок от египетските пирамиди. Той може да превозва 4.905 пътници. Наричан първият в света „интелигентен кораб“, най-високотехнологичният круизен кораб в света Quantum of the Seas, собственост на Royal Caribbean, поема първото си пътуване, през ноември 2014 г.

Лайнерът е построен в корабостроителницата Meyer Werft в Papenburg, дължината му е 347 метра, а ширината му е почти 50. Лайнерът има 18 палуби и толкова много ресторанти, включително и първия италианец Jamie’s на кораба.

Също така, Quantum предлага на своите пасажери симулатор за сърфиране, симулатор за свободно падане, бармани роботи, които да се смесват с гостите, бар коктейл, който предлага над 1000 коктейли на ден, 2 напитки за по-малко от една минута. Да не говорим за безбройните басейни, фитнес зали, казина, магазини и т.н. В каютите, които нямат прозорци, са подредени специални виртуални балкони.

Въпреки всички споменати забавления и екстри, капсулата North Star остава най-уникалното забавление на борда на лайнера. Тя може едновременно да вдигне 14 души на височина от 100 метра.

Лайнерът е предвиден за круизи из Атлантическия океан от Саутхемптън до Ню Йорк и чак до Карибите, а тук може да направите фериботни резервации за по-близки дестинации.

Предлагаме ви и някои зашеметяващи снимки на палуби за круизни лайнери от птичи поглед.

Всичко това с помощта на lakmostravel.com:

Нюйоркският фотограф Джефри Милщайн се заел да снима палубите на гигантски круизни кораби, за които използвал не дрон, както си мислите, а самият хеликоптер. Последният вдигна Джефри до желаната височина и от там, наведена от отворената врата, фотографът направил снимки.

Круизните кораби на Disney Dream, заснети от Милщайн, помещават голф игрище с девет дупки, 11 нощни клуба и първото влакче на вода.

Освен това фотографът успял да улови четвъртия в света най-голям круизен кораб Freedom of the Sea, собственост на Royal Caribbean. Корабът може да приюти над 3600 пътници и още 1300 членове на екипажа.

Според самия Милщайн „гигантски круизни кораби са повече от три футболни игрища и представляват уникални плаващи градове“.

На снимките, които направил фотографът можело да се види как пасажерите се наслаждават на шезлонгите, играят в басейните и баскетболните игрища.

Надяваме се предоставената ви информация да ви е разведрила, а сега е време да разгледате и предложенията за фериботни резервации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *