Шампоани за косопад

Причините за косопада са различни за различните хора. В някои случаи външните фактори могат да бъдат отговорни, но в повечето случаи причини са сериозно здравословно състояние, липса на определени храни в менюто и наследственост.

Плешивостта често се предава чрез гени. Ако родителите ви имат проблем с косопада, вероятно е и вие да страдате от него. Макар че това е по-очевидно при мъжете, жените също страдат от генетично наследена алопеция.

Хормоналните промени в организма повишават чувствителността на космените фоликули, отслабват корените на косата и причиняват падане на по-голямо количество коса. Менопаузата, кисти на яйчниците, хипотироиди, хипертироиди и др., водят до промени в хормоналния баланс на организма ви, което в крайна сметка води до загуба на коса.

Повечето жени, по време и след бременността, изпитват често дехидратация, умора и хормонален дисбаланс. Това води до повишена чувствителност на космените фоликули. Също така създава неблагоприятни условия на скалпа. Всички тези фактори заедно водят до хронично падане на косата.

Продължителното заболяване, драстичната и прекомерна загуба на тегло и екстремният физически труд могат да доведат до дехидратация и изтощение на тялото. Това може да направи космените фоликули недохранени и слаби и да причинят бърза загуба на коса.

След като сте се сдобили с правилната диагноза и сте разбрали истинската причина за вашия косопад, започнете правилно да подбирате продуктите, които използвате. Старайте се да не миете коста си повече от три пъти в седмицата и то с подходящите шампоани за косопад.

За мъжете е препоръчително да използват Kérastase Bain Densite Homme – шампоан за косопад и сгъстяване. Формулата му е предназначена за проблемите на мъжкия скалп. Той е подходящ за господата, които страдат от доста рядка и тънка коса. След използването му, косата определено изглежда по-гъста и плътна.

Друг удачен избор за качествен шампоан е Davines Energizing Shampoo — стимулиращ и регенериращ шампоан за скалп и тънка коса склонна да пада. Той стимулира регенерацията на косата. Прави косата енергична и хидратирана. Препоръчва се, след внимателно втриване в скалпа, шампоана да се остави да подейства няколко минути и тогава да се отмие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *