АЕА подготвя за училища, колежи и университети във Великобритания

Американско-английската академия (АЕА) се създава, за да се осигури високо качество на образованието в британски стил за международната и българската общност в София. В наши дни реномираното международно училище се превръща постепенно в една все по-оживена и динамична общност с повече от 200 ученици годишно, като се започне от детска градина до 12 клас (от 3 до18 години), и представлява повече от 30 националности.

Академията предлага специализирана подготовка за деца, които ще продължат последващо обучение в училища, колежи и университети в Обединеното Кралство. АЕА предоставя профилирано обучение и на потребители от българската общност, които желаят да се обучават по британския модел, тъй като го намират за актуален и интересен. Учениците и родителите се привличат от британската учебна програма поради много причини. Те включват:

  1. Британското образование може с лекота да се прехвърля към всякакъв международен контекст;
  2. Британските училища имат отлична международни репутация;
  3. Британските училища предлагат широка гама от извънкласни дейности;
  4. Британските училища показват либерален подход към преподаването и ученето;
  5. Приемането, че британската учебна програма, е винаги интересна, отзивчива и развиваща.
  6. Осъзнаването, че ключа към бъдещето на много не-англоезични семейства е британското образование.

Преподавателите се гордеят с факта, че техните ученици са щастливи, сигурни и уверени.

Реномираното международно училище следва засилено Националната програма (National Curriculum) за Англия и Уелс, който включва умение за водене на дебати, философия за деца, английски език и култура и на иновативната инициатива Музейко. Елитното международно учебно заведение предлага разнообразие от обогатяващи дейности като наука, технологии, инженерство и математика, съдебна медицина, музика, бойни изкуства и творческо писане, за да помогне на учениците да развият интелектуално любопитство и независимо мислене.

Общността на British school in Sofia очаква с нетърпение да посрещне в своята общност учениците и родителите, които желаят от 15 септември да станат част от тяхното сплотено семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *