А вие направихте ли смяна на щрангове


Ако не сте, то значи е дошло време. Апартаментите в старите жилищни сгради се нуждаят от спешна смяна на щрангове, защото в противен случай ще изпитате какви ли не проблеми с тръбопровода. Хоризонталните и вертикални тръби трябва да се сменят, за да се предпазите от течове, мухъл, наводнения, високи сметки за топла вода и редица други неприятности.

На първо време намерете фирма изпълнител, която ще ви предложи висококачествена смяна на щрангове. От голямо значение е остарелите метални тръби да бъдат заменени с нови полипропиленови или PVC, като и в двата случая ще получите повече надеждност. Редом до всичко това поставяме и задължителната изолация, която ще допринесе за здравината.

На този етап се срещнахме с представители на редица домакинства, които споделиха с нас, че благодарение на подмяната на щранговете са се почувствали значително по-добре. Те разказаха за тревогите си и страха, който са изпитвали, когато оставят жилището си без надзор. Всички тези притеснения се дължат на напукания, изгнил и много опасен тръбопровод у дома.

Ако нямате пари за смяна на щрангове
Много хора се отказват от възможността за смяна на щрангове под претекста, че не разполагат с достатъчно средства. Рано или късно обаче започват сериозните грижи, заради възникнали наводнения и тогава собствениците намират пари, пък било те и взети на заем. Искаме да информираме тези хора, че частичната смяна на щрангове излиза по-скъпо, отколкото при масова поръчка на по-голямата част от съкооператорите в жилищния блок или кооперацията.

Ето защо е добре да дадете своето съгласие за подмяна на щрангове още на общото събрание, където тази тема ще бъде дискутирана от всички живущи във входа. Ако се постигне консенсус, то фирмата за ВиК услуги ще направи специална отстъпка, от която може да се възползвате.

В обобщение
Смяната на щрангове не е поредния ремонт тип ”пудра”, а процедура, от която се нуждаете. Препоръчваме да спестите пари от семейния бюджет и да ги инвестирате в нов и по-функционален тръбопровод. Изгодите за вас са много, така че действайте решително и енергично. Веднага след ремонта ще почувствате по-високия стандарт на живот у дома ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *