Грешки при боядисване на стени с латекс

Боядисване с латекс

Лятото е най-удачния сезон за извършването на всякакъв ремонт в дома. Няма да е пресилено, ако кажем, че всеки жадува за обновяване на дома, но ремонтът не е любимо занятие на никого. Най-бързо и лесно можете да освежите дома си като пребоядисате стените на жилището си. За  да не се налага да правите ремонт два пъти, ще ви запознаем с основните греши които се допускат при боядисване на стените с латекс. Така ще избегнете двойната работа и разходи за допълнително количество боя.

  1. Четки и валяк с ниско качество

Колкото и скъпа боя да сте взели, ако не използвате качествени инструменти, ефектът ще е плачевен.

  1. Липсва предварителна подготовка на повърхността

Ако вие ще боядисвате, не трябва да омаловажавате подготовката на стените. Те трябва да са отлично почистени, идеално шпакловани и с нанесена основа.

  1. Пропускате да облепите контактите и ъглите с тиксо

За да не се налага да чистите двойно повече, добре да предотвратите предварително цапането. Облепете всички контакти по стените, както ъглите, които не трябва да се боядисват. Ако все пак изцапате някъде, изтрийте веднага, тъй като латексът се чисти трудно след като засъхне.

  1. Не правите необходимото, за да останат пода и мебелите чисти

Добре преди да сте започнали да правите каквото и да било по стените, да покриете пода и мебелите със старо парче плат, вестници или полиетилен. Ако има възможност всичко да се изнесе от помещението, ще е чудесно. Така ще съхраните мебелите и пода и няма да се налага да чистите с дни след боядисването.

  1. Не полагате основа

За да имате перфектно боядисани стени, трябва да ги грундирате предварително. Грундът подпомага равномерното разнасяне на латекса както еднаквото попиване по цялата повърхност, както и наситеност на цвета.

  1. Слагаме прекалено голямо количество боя по четката или валяка

Най-правилно е да топите върха на четката и добре да отцеждате валяка.

  1. Бързате с нанасянето на втория слой

Изчакайте добре да изсъхне първия слой боя и едва тогава нанасяйте втория. В противен случай ще съсипете всичко, направено до момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *