Видове бебешки колички – какви да изберем?

Изборът на бебешка количка е отговорна задача, пред която е изправен всеки родител. Съвсем не е изненадващо, че всеки родител желае най-доброто за своето дете, затова е много важно да бъдете максимално информирани преди да пристъпите към покупката на този важен продукт. Още повече, че днес на пазара предлаганите варианти бебешки колички са много, което допълнително усложнява избора. Днес ще насочим вниманието ви към основните видове бебешки колички, които ще срещнете масово по магазините и с помощта на консултантите на онлайн магазин bebeland.net ще ви дадем правилни съвети за избора ви.

Комбинирани бебешки колички

Комбинираните колички за деца са може би най-популярният и разпространен вариант, който е предпочитан от родителите, защото този вид колички включват допълнителни аксесоари като кошче за спане, което ще ви е много полезно особено през първите няколко месеца на новороденото, кошче за кола, което е задължителен аксесоар при превозване на бебето и количка. Някои модели комбинирани колички пък включват и летен кош, който е подходящ за топлите дни. Комбинираните колички спестяват средства и са изгодна покупка, защото са подходящи за всеки етап от растежа на детето и за всеки сезон. Този вид колички също са достатъчно маневрени, лесни за сгъване, леки и в същото време безопасни.

Летни бебешки колички

Летните бебешки колички са специално предназначени за пролетно-летния сезон и са идеалният избор за кратка почивка през уикенда или за по-дълги почивки в планината или на морето, както и за кратки разхдки в града. Ако сте се насочили към комбинирани колички, летният вариант не е задължителен. Той е препоръчителен, в случай, че вашата количка не разполага с летен вариант и обикновено е допълнителна покупка. Този вид колички са доста по-компактни и мобилни. Основната разлика със стандартните колички е наличието на навес, сенник или вид чадърче, което предпазва детето от вредните слънчеви лъчи и прави разходката му доста по-комфортна. Най-сериозно предимство на този вид детски колички е, че са доста по-леки от останалите модели, удобни са за пътувания и имат по-голяма маневреност. Всичко при този вид колички е опростено – от размера до лесното прибиране в багажник и лесното сгъване на допълнителните аксесоари като например чадър. Най-хубавата новина е, че всъщност летните бебешки колички са на достъпна цена.

Бебешки колички за близнаци

Ако сте в очакване не на едно, а на цели две бебета, то трябва да се информирате за бебешки колички за близнаци или т.нар. двойни детски колички. Най-общо казано има три вида бебешки колички за близнаци – при единия двете деца са едно зад друго, едно срещу друго или едно до друго. Доказано този вид колички са технологично най-добре разработените и предлагат високо ниво на безопасност, именно защото са предназначени не за едно, а за две деца. В същото време обаче те също са маневрени. Имайте предвид, че този вид колички са малко по-тежки от стандартните колички за едно дете и заемат повече място. При избора имайте предвид дали ще са удобни при качване в асансьор, минаване през врати и багажника на колата ви.

Както сами се убедихте, изборът наистина е много голям, но покупката на бебешка количка е важен избор, в който си заслужава да инвестирате заради комфорта на вашето дете. Най-ценния съвет, който можем да ви дадем е да не се подлъжете по външния вид. Да, не отричаме, че и той също е важен, но има по-важни неща от него като например функционалността, надеждността и безопасността. Всички модели може да разгледате в магазин за бебешки колички BebeLand.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *