Внесете енергия и хармония в къща в Драгалевци с Фън Шуй

Фън Шуй е древна китайска наука, основана на концепцията, че къщата е вътрешното огледало на собственика си.

Важно е жилищното пространство в къща в Драгалевци да бъде хармонично и да съответства на вътрешната енергия на човек. Ето защо, когато оборудвате дома си, е важно внимателно да прецените местоположението на всички интериорни предмети и тяхното предназначение.

Ето, как да стане това в две от най-посещаваните помещения в дома. Източник на информацията Unique Estates:

Хол

Централният елемент на хола е диванът. Затова трябва да се обърне специално внимание на местоположението му. Най-доброто му местоположение е срещу далечната стена с изглед към вратите. За да осигурите безплатна циркулация на въздуха в стаята, оставете малка междина между дивана и стената. Ако въпреки това диванът трябва да бъде поставен в средата на стаята или далеч от стената, може да поставите маса или масивна лампа до него и да закачите огледало пред дивана. Позиционираните по този начин мебели ще ви позволят да видите пространството зад дивана и ще допринесе чувството за сигурност.

Когато подреждате хол, е необходимо да помислите за относителното положение на фотьойл, диван и масичка за кафе. Те трябва да са достатъчно близо един до друг, така че и масата, и събеседникът да са под ръка. В същото време мебелите трябва да позволяват свободно движение из стаята. Не преграждайте пътя към друга стая.

Когато избирате масичка за кафе, избягвайте острите ъгли. Дайте предпочитание на заоблените форми. Не забравяйте да поддържате разнообразни форми в стаята.

Важна роля в интериора играе телевизорът, чието местоположение, зависи от основната цел на стаята. Ако холът е предназначен за семейно време, поставете телевизора възможно най-далеч от основната стена. Ако стаята е предназначена за среща на гости, местоположението на телевизора не играе голяма роля.

Спалня

Спалнята е най-важната стая във всяка къща, това правило важи и за в къща в Драгалевци. Ето, защо именно в нея трупаме сили за следващия ден. За да се осигури енергийният баланс, в стаята трябва да присъстват, както мъжки, така и женски детайли. Например, ако копринени завеси са окачени до прозореца, те могат да са допълнени от римски щори.

Леглото, подобно на дивана, трябва да е до далечната стена, но не точно, срещу вратите. Допустимо е да го монтирате странично към стената, но в този случай в спалнята за възрастни трябва да оставите достатъчно пространство между стената и леглото, така че и двамата наематели на стаята да получат достатъчно светлина и да могат свободно да стигнат до леглото. Също така е необходимо да се гарантира, че вратите са добре видими, когато лежите. Ако въпреки това оформлението на къщата позволява леглото да бъде поставено само срещу вратата, в подножието на къщата може да се постави висок стол или фотьойл, за да се осигури правилното движение на енергията.

Използвайте меки материали, фино осветление и имайте предвид симетрията, за да запазите спалнята си безопасна и спокойна. И в никакъв случай не използвайте пространството под леглото като склад. Предметите под леглото ни изпращат своята енергия и това пречи на спокойния сън. Също така си струва да запомните, че в спалнята няма място за телевизор, компютър или телефон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *