Отоплението в нашия дом с конвектори Адакс


Сред големия избор от начини за отопление на жилището ни най-лесният начин е с електрически уреди.

Въпреки по-високата цена на електричеството в сравнение с другите енергоносители често се използват електрически отоплителни уреди, но с тях не може да се осигури оптимална температура на ниво, което се желае.

Конветори Адакс решават този проблем – поддържат желаното ниво на топлина в помещението.

Серийното производство на конвектори започва преди около век. Тези електрическите уреди напомнят външния вид на маслените радиатори, но корпусът е плосък.

Тези уреди се закрепват за стената или се поставят на пода когато са снабдени с колела или крака.

В плоския метален корпус на уреда са разположени една или две метални решетки – първата от тях е тясна и незабележима, разположена долу в прибора и обърната към пода. Втората решетка е във връхната част и заема около 15 – 20 % от повърхността вертикално.

Температурата на нагряване е много висока, но стените на корпуса по време на работа на уреда не се нагряват и не могат да причинят изгаряне на човека.

Елемента на конвектора, от който зависи фактически срока на ползване, е нагревателя. Качественият нагревател може да се ползва много години. Той трябва да има корпус от висококачествена стомана, която гарантира издържането на много висока температура.

Електрическите конвектори Адакс са подходящи и за помещение  с повишена влажност – корпусът им е защитен от проникването на влага.

В корпуса им има контролен датчик, който прекъсва подаването на електроенергия, когато има някаква авария.

Затоплянето на помещението се дължи на движението на въздуха. Студеният въздух постъпва през долните отвори, загрява се, и топлия излиза през горната решетка.

Отдавайки своята топлина на стените и тавана, въздухът се охлажда и пада към пода, откъдето отново постъпва в уреда, и така се повтаря процеса.

Конвекторите Адакс са безшумни, защото нямат вентилатор. Те са снабдени с термостат и поддържат зададената температура в помещението.

Това позволява уреда да се изключва и включва при необходимост, което води до намаляване на разходите на ток и прави конвекторите Адакс предпочитане за отопляне на жилището.

При избор на електрически уред за отопление трябва задължително да проверите снабден ли е с автоматична защита от прегряване, защото това е задължително изискване за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *