Заключен автомобил в София, пътна помощ!

Ако колата е затворена и ключовете са вътре – как да отворите вратата? Въпросът не е необичаен и обикновено решението трябва да се търси в най-неподходящия момент.

Забравянето на ключовете в колата, без да се деактивира автоматичното връщане на алармата към активирането, е една от най-честите причини за извикване на услугите за автоматично отваряне. Доверете се на професионалистите от пътна помощ, за да сте спокойни.

Можете също така да опитате сами да отворите вратата на колата без ключ, особено ако колата не е скъпа – по-лесно е да получите „неоторизиран достъп“ от тях.

Резервен ключ, ако е наличен

Най-простият и очевиден начин за решаване на проблема: дори ако акумулатора в резервния алармен клавиш е свършила за дълго време, трябва само да отворите ключалката на вратата и след това да изключите алармата с ключодържател, забравен в колата с ключовете.

Между другото, това е добро напомняне да не носите ключодържателя заедно с ключовете на колата. Но този метод ще работи само в един случай – ако ключовете са заключени в колата до къщата, а не оставени от другата страна на града или дори по-далеч.

Ако изобщо няма резервен ключ, не забравяйте да направите дубликат на ключ в бъдеще, за да се застраховате от подобни ситуации.

Как да избегнете инциденти,като се свържете с пътна помощ?

Методът е надежден и универсален: майсторите ни  имат достатъчно опит и ще бъдат намерени подходящите устройства. Опитвайки се да огънете вратата сами или да изстискате стъклото за първи път, опитвайки се да отворите ключалката – рискът да загубите време и да повредите собствената си кола, професионалистите ще го направят по-добре. Грубите щети, счупеното стъкло са изключени.

Можем да отворим колата и да направим дубликат на ключ (включително ключ с чип). След като се обадите на техническата помощ за отваряне на вратите, подгответе документи, потвърждаващи собствеността или правото да използвате автомобила, в противен случай услугите по отваряне няма да бъдат предоставени.

Може би това са двата най-известни начина, благодарение на телевизията и интернет:

Отварянето на колата без ключ с въже или линийка е възможно, ако говорим за стари автомобили. За тях не е трудно, в зависимост от дизайна, или да натиснат желаната тяга с метална линийка, или да вдигнат тягата отдолу с нея.

По-трудно е да отворите колата без ключ с въже – това ще отнеме малко сръчност и практика, от първия или втория опит едва ли ще се получи.

Закачете дръжката на системата за централно заключване отвътре

Заключената кола е на улицата, ключовете са вътре и не можете да ги достигнете – но дръжката за централно заключване е на лице и е изтеглена нагоре? Не най-лошият случай – като извадите дръжката, можете безопасно да отключите вратата.

Има два начина:

Тел, ако прозорецът е отворен

За да отворите врата с полуотворено стъкло, ви трябват половин метър здрава, но в същото време пластмасова тел. Това е основният проблем – такъв проводник обикновено не лежи на улицата. По-лесно е, ако наблизо има електрически магазин – едножилен меден кабел за изработка на куки работи чудесно.

След като направихме куката по такъв начин, че да може да се постави върху бутона за централно заключване, но примката се притисна към главата на бутона, ние внимателно го пуснахме в салона и, насочвайки жицата с гънка, хващаме бутона. Невъзможно е рязко да се дръпне – куката ще се развие без резултат, усилието трябва да бъде внимателно измерено.

Отворете дръжката на вратата с жица

Когато колата се затръшна с повдигнати прозорци, можете да опитате внимателно да стиснете стъклото надолу. Трябва да натиснете максимално възможната площ с двете длани и едновременно с прилагането на натиск към купето да натиснете стъклото надолу.

Натиснете вратата, ако стъклото е затворено

Вратата изглежда здрава и твърда, но не е така: дизайнът позволява на много автомобили да я притискат без повреди, така че да можете да се доближите до бутона за централно заключване. Без опит бихме препоръчали да не правите това:

Рискът от увреждане на боята и огъване на метала е доста голям, особено ако използвате импровизирани средства, а не специална възглавница.

На безрамкови врати (Subaru, някои Mazdi) няма да работи за изтласкване на вратата – няма горна метална рамка, към която се прилага сила. Ако се опитате да стиснете директно стъклото на вратата, ще трябва да потърсите ново.

  • стиснете рамката на вратата с пневматична възглавница
  • хвана вратата

Техниците от пътна помощ вече имат добра практика на отваряне на врати и да могат да извършват тази работа за вас, на разумна цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *