За красотата и ползата на един яхт клуб

Там някъде около морето видях прекрасно място – яхти, лодки, ресторант, кафе и не издържах – реших да го посетя. На мястото разбрах, че това е яхт клуб. Да си призная много не разбирам от тези неща – марини, яхти (моторни, ветроходни), но съм романтик и с удоволствие се наслаждавах на прекрасната гледка.

Толкова много яхти, толкова красота събрана в едно – това е много, много хубаво. Радвах се на хората, които можеха да си позволят да имат тези красоти, да се понесат по вълните на морето. Организираните от яхт клуба круизи бяха с много интересна програма. Докато я четях така се унесох, че се виждах на някакъв остров и ми стана толкова приятно, но за кратко – четенето ми приключи. Радостта ми, обаче, не ме напусна, защото си представях колко хора има щастливи от тези организирани пътувания, а колко е хубаво да виждаш усмихнати и щастливи хора. Това те кара да се усмихнеш и да споделиш радостта им – прекрасно чувство.

Яхт клуба изглеждаше много привлекателен, а служителите бяха много учтиви. От чисто любопитство попитах с какво се занимават, каква дейност развива този клуб. От изчерпателния отговор научих много неща. В клуба се предлагат не само организирани екскурзии по море, но се дават и яхти под наем. Освен това се предлагат за продажба нови яхти и такива втора ръка. Всички моторни яхти изглеждаха много добре, а ветроходните бяха ослепителни с тия мощни според мен платна. Наистина е щастливец този, който може да се възползва от услугите на яхт клуба и да осъществи едно запомнящо се плаване.

На мен ми остана набраната информация и надеждата да стана милионер от тотото, за да си купя яхта. Важното е, че вече имам идея от къде ще си закупя мечтания плавателен съд. Остава да чакам голямата печалба, но в момента се сещам, че все пак може би трябва да пусна фиш за спортния тотализатор. Ето, от там трябва да тръгна, за да извървя пътя до яхт клуба и отново да се срещна с тези прекрасни хора, да се нагледам на красотата на морето, да посрещна изгрева на слънцето с чаша ароматно кафе и да изпратя деня с чаша студена бира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *