За подаръците на кръщенето


Кръщенето е радост за младото семейство, което се е увеличило с още един член. Радостта е голяма и те искат да я споделят с роднини и приятели. За това след като изберат кръстник или кръстница за детето, те канят и своите близки.

Когато е избран кръстника, то е необходимо да се определят и атрибутите, които ще са необходими за церемонията. По принцип кръстникът купува кръстчето. То може да е изработено от различен материал, но обикновено се подарява златно или сребърно. Кръщелното облекло също се купува от кръстника. То се избира не само по външен вид, а преди всичко да е удобно на детето – то трябва да се чувства комфортно.

Когато наближава кръщенето обикновено става въпрос кой ще плати необходимите разходи по него – родителите или кръстника. Тук няма правила – може да плати всеки, който има тази възможност.

Има и известни изисквания, отнасящи се до избор на кръстник. Не може да се избира за кръстник човек, който има отклонения в психичното здраве, родителите на детето, некръстените (в този случай и те могат да се кръстят по време на ритуала. Необходимо е да се обърне внимание и на облеклото на родителите и кръстника – да бъде семпло и скромно.

В този ден след приемане на тайнството Кръщение, гости и роднини се черпят за здравето на кръстеното вече дете. Тогава се подаряват и подаръци с пожелание за здраве и късмет на детето. Обикновено за кръщенето се купуват подаръци, които имат тематична насоченост – може икона с лика на светеца-покровител, книжки с подходяща тематика. Красив албум за малкото също е прекрасен подарък за кръщене.

Много често близките приятели разговарят с родителите от какво имат нужда към момента и се насочват към такъв подарък. Баби и дядовци подаряват обикновено дрешки, както и някои златни бижута. Обикновено родителите на майката се сещат, че дъщерята е много важна за този повод и правят подаръци и за нея.

За да се снабдите с подходящ за кръщене подарък може да разгледате онлайн предложенията на различните магазини. Ще откриете много интересни предложения и ще бъдете улеснени в избора си. Освен това има много блогове, в които също се предлагат всякакви пособия за малките деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *