Избор на матрак според любимата поза за сън

В каква позиция сте, когато обикновено се приготвяте, за да заспите и в какво положение се озовавате, когато се събудите, забелязвали ли сте?

Отговорите на тези въпроси могат да предоставят ключова информация за избора на матрак. Частите на тялото ви, които се нуждаят от повече опора, за да се поддържа правилната позиция на гръбначния стълб, варират в зависимост от вашата поза на сън. Поради тази причина изборът на матрак, подходящ за вашата позиция на сън, може да повиши комфорта и да помогне за предотвратяване появата на болки в тялото.

Сън по гръб

Спящите по гръб оказват най-голям натиск върху долната част на гърба си. Ако матракът е твърде мек, торсът може да потъне по-дълбоко от горната част на гърба и долната част на тялото и тази U-образна форма може да създаде напрежение. Ако матракът е прекалено твърд, няма да има никакво приспособяване на лека извивка в долната част на гърба. В резултат на това спящите по гръб се справят най-добре със средно твърд до твърд матрак с лека до умерена поддръжка.

Спящите на една страна

Те имат остри точки на натиск, където тялото е най-широко, най-вече в раменете и бедрата. На прекалено мек матрак тези точки ще попаднат извън линията на гръбначния стълб. На прекалено твърд матрак те ще усетят въздействието в тези точки и ще се получи неправилно подравняване. Следователно, спящите на една страна се справят най-добре със средно меки до средно твърди матраци. Можете да се посъветвате за точния матрак с търговците на матраци Варна.

Спящи по очи

Спящите по очи са като спящите по гръб – оказват най-голям натиск върху лумбалния прешлен. Обикновено се справят най-добре с твърд матрак, който може да ги предпази от U-образна форма.

Комбинирани пози

Хората, които спят всеки път по различен начин, се оказват в повече от една позиция през нощта. Обикновено те трябва да избират матрак въз основа на позицията, в която прекарват най-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *