Какви са тенденциите при хотелите

orbbСлед като вземат предвид основните събития, случили се в хотелската индустрия през изминалата година, е възможно да се определят основните тенденции в бранша през новата  година. Те са следните:

  1. Сътрудничество

Съвместна дейност на хора или фирми, с цел постигане на общите цели. Тази тенденция е една от най-забележителните. Сътрудничество обеднява под един покрив, понякога напълно различни и невъобразими идеи, в резултат на това често се ражда нов и успешен продукт.

Така например известна социална мрежа и хотелиерска компания въведоха нова бизнес услуга – Business Check. С него пътникът може да види кои от работните му контакти се намира в същия град като него, както и да се свържете с тях – пряко, чрез електронна поща или InMail модул. Опцията е налична на 18 езика.

Сътрудничеството дава възможност на фирмите да обменят и натрупат опит и нови идеи за развитие на бизнеса и да стигнат до нова аудитория.

  1. Достъпът до хотелският пазар на компании, чиито дейности не са свързани с хотелиерския бизнес

Поради факта, че хотелиерската индустрия все по-лесно се адаптира към други области, тази индустрия става все по-популярна сред компании, чиято основна дейност не е пряко свързано с хотелиерския бизнес като например фирми свързани с разработване на минерални залежи и с хранително-вкусовата промишленост.

Появата на нови участници на пазара на хотели показва нарастващ интерес в тази област, което се причинява от много фактори и по-специално, заради увеличаване на потока от туристи.

  1. Откриване на хотела от името на известни марки.

Има тенденция на развитие на хотели от името на известни марки и модни къщи. Мода отдавна отиде отвъд дрехите и аксесоарите. Днес тя се превърна в глобална концепция, с която да може успешно да се внедри всеки нов продукт. внедряване на пазара на всеки нов продукт. Много известни марки отварят собствени хотели по цял свят.

  1. Управлението на хотела от най-големите хотелски оператори.

Възможностите предлагани от известен хотелски бранд винаги привличат вниманието. На първо място, името е познато и вие ще получите определено ниво на обслужване, което понякога се пренебрегва от местните хотели.

Източник: https://pss.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *