Какво да гледаме, когато купуваме детско легло?

Всеки родител иска да създаде на своите деца една приветлива, удобна за игра стая, в която мъника да може да се чувства комфортно. Всички знаем, че за доброто настроение на детето е необходимо здрав и спокоен сън. Ето защо, още когато тръгнете да правите детската стая, първото нещо, за което трябва да се замислите е леглото. Тук ще ви представим най-важните фактори, които трябва да гледате, когато избирате детско легло.

  • Височината на леглото

Ако купувате леглото за по-малко дете е добре да изберете такова, което не е прекалено високо, за да може да слиза и да се качва само на него, без ваша помощ. Разбира се, ако детето ви е вече тийнейджър съвсем спокойно може да заложите и на по-висока спалня.

  • Размери

Трябва да определите размерът, който ще ви е необходим. На пазара се предлагат много модели с различни размери и определено имате богат избор. Ако стаята е по-малка, може да заложите на стандартните единични размери 82/190, 90/190. Те са напълно достатъчни за детето ви да се чувства комфортно. Ако пък стаята е с по-просторно, може да заложите на спалните, които се водят персон и половина – 120/190 или 114/190. Добре е все пак, като определяте размера на леглото, да оставите достатъчно място и за игри.

  • Допълнително пространство

Тъй като децата имат много играчки, дрехи и други вещи, може да гледате легло, което разполага с ракла или пък подматрачно пространство, в което да складирате различни неща. С такъв вид легло, определено родителите ще са много доволни, защото няма да има постоянно разхвърлена стая, в която да се чудете кое къде да сложите.

  • Модели легла

В онлайн магазин Intershop.bg може да разгледате изобилие от различни легла, които може да се впишат идеално в детската стая. Едни от най-предпочитаните модели са на фирма Геномакс. Те са изградени от здрава и издръжлива ПДЧ конструкция, като много от продуктите им се предлагат в комплект с ракла, нощни шкафчета или с подматрачно пространство. Ако обзавеждате пък за повече от едно дете, фирма Геномакс предлагат ъглови легла с ракла или легла тип сандвич.

Каквото и легло да изберете за вашето дете, гледайте то да е удобно, както за него, така и за самите вас. Изберете нещо достъпно на добра цена, но здраво и с отлично качество. Направете детската стая любимото кътче на вашите мъници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *