Как да изберем кърпи за баня?

Налични са много различни видове кърпи и хавлии от разнообразни видове естествени и смесени тъкани. Ето защо решаването кой е най-луксозният вид и намирането на хавлиен плат с най-доброто качество за вашия дом може да бъде трудно. На пазара се предлага изключително богато разнообразие от видове. В този пост ще разгледаме някои съвети на експерти за закупуване на луксозни кърпи, за да знаете за какво да внимавате, когато пазарувате.

  1. Изберете предварително изпрана кърпа, за да избегнете свиване.

Всички кърпи и хавлии, които купувате е добре да бъдат предварително изпрани, преди да бъдат изпратени на клиентите. Това предварително пране избягва по-голямата част от свиването, което получавате с памук (което може да бъде до 8-9%), след като ги изперете у дома, като гарантира, че вашата луксозна кърпа остава луксозна след всяко пране.

  1. Изберете кърпа, боядисана с помощта на най-модерните багрила.

През последните 30 години бяха постигнати големи успехи в боядисването на памука. По-специално багрилата, които са по-скъпи, придават висока устойчивост на цвета на светлината и хлора, като същевременно не съдържат метали и са по-приемливи за околната среда от традиционните багрилни багрила. Ако изберете кърпи, боядисани с екологични и безвредни багрила, ще си осигурите кърпи, хавлии и халати за баня в живи цветове, които да съответстват на всеки интериорен вид.

  1. Грижа за кърпите.

Един от най-важните аспекти на закупуването на луксозни кърпи и хавлии е да сте сигурни, че сте наясно с грижите, необходими, за да ги запазите като нови. Винаги кърпите трябва да се перат отделно от дрехите с ципове или копчета, за да се избегне закачането при достъпа. Често пропускан съвет за луксозни хавлиени кърпи е, че омекотителите не се препоръчват при пране на кърпи, тъй като намаляват тяхната абсорбция и увеличава склонността им да създават пилинг ефект. Опитайте се да използвате меки течни биоразградими препарати, без оптични избелващи агенти или добавена белина. Препоръчва се също да се перат кърпи при 50-60 градуса, с цикъл на сушене от около 50 минути, при меки температури и никога в прекалено гореща вода.

Източник: https://domo-tex.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *