Как да изберем мъжки костюм: майсторски клас

Днес, все по-голямата част от хората предпочитат да се обличат в спортен стил, тъй като е по-удобно и практично в условията на съвременния живот. Съществуват, обаче някои неща, които остават едни и същи по всяко време, независимо от модата и условията на живот. Към категорията такива неща принадлежи истински висококачествен мъжки костюм. Такъв се счита за въплъщение на достойнство, стил и представителност. На кои елементи да обърнем внимание най-първо, вижте сега:

Цвят на костюма

Строгият класически костюм е предназначен главно за официални събития, което предполага определена цветова гама: множество сдържани тъмни нюанси и наличието на малък, почти незабележим модел. За ежедневно носене са подходящи сивите тонове. Те са практични. Тъмносините и тъмносивите (почти черни) цветове могат да се нарекат универсални. Те са подходящи за всякакви ситуации: бизнес срещи, официални приеми и различни публични събития.

Блейзер (сако)

Основният елемент на мъжкия костюм е сакото. С него трябва да започнете избора. Тази част от мъжкия гардероб трябва да пасва идеално на фигурата. Не трябва да има гънки или шупли. Яката трябва да лежи меко, без изпъкналост или усукване. В раменете сакото трябва да е точно по размер, без увисване или разтягане. Ако нещото се вписва добре в раменете, но не се закрепва, по-добре е да изберете различен стил, но в никакъв случай по-голям размер. Важно е да изберете сако, което ще пасне безупречно, без да ограничава движенията и без да виси от раменете.

Колан за панталони

Съвременните модели мъжки костюми се отличават с вталени сака и панталони с ниска талия. Когато избирате класически модел, трябва да обърнете внимание на факта, че коланът на панталоните от такъв костюм стриктно съвпада с линията на талията.

Маншети за риза

За да сте сигурни, че костюмът е с правилния размер, трябва да обърнете внимание на дължината на ръкавите на якето. Ако ръкавите на ризата не се виждат под тях, тогава костюмът е голям. Ако маншетите са поставени твърде далеч, дължината на костюма е недостатъчна. В идеалния случай линията на ръкавите на ризата, стърчащи от сакото, трябва да е около един и половина сантиметра. Копчета за ръкавели трябва да са в хармония, както с копчетата на сакото, така и с целия костюм като цяло. Копчетата на сакото в скъп костюм трябва да са напълно функционални и да не са пришити отгоре. Съобразявайки тези критерии, няма начин да не изглеждате безупречно в своя мъжки костюм.

Майсторски клас мъжки костюми може да откриете на достъпни цени и онлайн!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *