Как да определим качеството на избраните от нас мебели за баня?

banq-mebeliЗа да се чувствате комфортно във вашата банята трябва да я обзаведете според личните си предпочитания, както и правилно да подберете и разпределите мебелите в нея. Но трябва да  имате в предвид, че за да издържат дълго и да имат през това време стилен външен вид мебелите за баня трябва да са наистина качествени.

За определяне на качеството на едни мебели за баня трябва да знаете наистина какво да търсите. Между другото, не трябва да се ръководите само от марката. Например, днес има български производители, които произвеждат качествени и функционални мебели за баня, които дори се изнасят в чужбина.

Цената на мебели също не винаги е показател за качество. Тъй като дори и високо платените такива могат да иман незабележими брак или изгубят добрият си външен вид, след няколко години, докато евтините аналози ще изглеждат, както когато са закупени.

Така че при закупуване на мебели за банята, първата проверка е да отворите всички врати и да плъзнете навън чекмеджетата, проверявайки монтажа и свързването. Не трябва да има драскотини, и мебелите трябва да са стабилни. Между другото връзките на болтове, докато по-евтини продукти използват пирони или скоби. Обърнете внимание на качеството на боята. Тя трябва да е равномерно разпределена върху повърхността, без никакви петна или цветови преходи.

Хубаво е да се отбележи, че за обзавеждането на банята е по-добре да изберете простички и непретенциозен мебели. Мебелите със специални покрития, често ги губят в резултат от резките промени в температурата и влажността. Единственото изключение е хромираната стомана, която е доста издръжлива. Пластмасовите мебели за баня не се препоръчват тъй като този материал избледнява с времето.

Също така огледайте повърхността на продукта внимателно. По него не трябва да има петна и драскотини. След като ви запознахме с основните изисквания се надяваме да направите един прекрасен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *