Как се избират навеси от поликарбонат


Съвременният пазар предлага голям избор от строителни конструкции. Особено място сред това разнообразие заемат навесите от поликарбонат.

Този материал е термопластичен, съчетаващ високи механични и оптични свойства. Използва се при производство на лещи, компютри, осветителни тела, а така също за изграждане на различни съоръжения, в това число и от промишлен характер.

Основният критерии при покупка на изделие от поликарбинат е дебелината на материала. При избора трябва да се има предвид конкретните климатични условия (вятър, сняг), радиуса на извивката. За външни конструкции не трябва да се избират тънки листи.

Съществуват определени стандарти, които се измерват в милиметри. За различните изделия – навеси от поликарбонат, парници, козирки, покриви, за максимално натоварване, изискванията са различни.

За навесните конструкции се препоръча да се използва монолитен термопласт. Той е устойчив на удари – издържа валежите, снега и образуването на лед. Може да противостои на сериозно физическо въздействие.

Трябва да се отбележи, че в този случай анкерите за закрепване трябва да са много стабилни, а металната конструкция да е съобразена с голямото натоварване.

Висококачественият поликарбонат притежава отлични качества – защитава от ултравиолетовите лъчи, отлични експлоатационни характеристики и продължителен срок на ползване.

Съвременните вили и извънградски строежи е трудно да си ги представим без навеси от поликакбонат.

Монтирането им е сравнително лесно и по-евтино в сравнение с монтажа на желязобетонните конструкции.

В спомените останаха ония циментови плочи, провиснали над входовете на сградите. Съвременните навеси и козирки от поликарбонат напълно разрушават този стереотип.

Лека, светла, прозрачна конструкция, дълъг срок на ползване – това е краткото описание на съвременните конструкции от поликарбонат.

Освен тези чисто практични функции, навесите от поликарбонат са самостоятелен архитектурен елемент, обособени в категорията отделен продукт, както прозорци, врати, стълбище.

При разработката на различни проекти архитектите се стараят да разработят подходящите навеси и козирки, така че да подчертаят индивидуалността на обекта, да му предадат съвременен вид.

Открити басейни, паркинги, автобусни спирки – навсякъде се използват навеси от поликарбонат.

Голямата цветова гама, трайността, лекотата, правят конструкциите от поликарбонат незаменими в строителството.

Приемливата цена и дългия срок на ползване са неоспорим факт.

Поликарбонатът леко измества стъклото. Това се отнася особено за тези конструкции, където трябва да се направят полупрозрачни навеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *