Модерните PR услуги се променят

Нека да се изправим пред факта, че традиционните PR услуги се променят, осигурявайки удачен начин за цифров подход към много от предлаганите от PR агенции услуги. Едно от интересните неща за текущите промени е, че ги виждаме от гледна точка на времето. Социалните медии и интернет диктуват темпото и трябва да се научим да се адаптираме. Ето някои от последните тенденции в PR услугите, които сме забелязали.

PR агенциите се интегрират. Добрите фирми в наши дни са интегрирани – правейки PR & маркетинг. Някои успешно се съсредоточават само върху една или няколко области на специализация, като например кризисните комуникации или обществените дела, но повечето фирми се нуждаят от PR, маркетинг и социални медийни умения като минимум. Аутсорсингът може да се окаже труден, освен ако не знаете, че тези, с които сте сключили договори, имат вродено разбиране за вашите клиенти и това, от което се нуждаят. Освен това, разделянето може да бъде опасно, имайки предвид непосредствения характер на социалните медии. Ако вашите хора не могат да видят пълната картина, те не могат да реагират ефективно в реално време.

Традиционни и социални медии днес също са се комбинирали. Традиционните източници на медии също имат уебсайтове, в които качват съдържание. Традиционните носители за печат са скъпи и по-малко хора са готови да платят, за да получат информация в печата, в който имат незабавен достъп по интернет. Благодарение на социалните медии, те дори не трябва да търсят информация.

Намерете начин да дадете необходимата информация на клиентите. Научете как работи и какво предлага социалната мрежа. Голямото количество информация се използва не само за продажбените терени, може да спести много пари на клиентите при комунални такси, когато притежават няколко имота или при решаването на здравни проблеми. Това не е традиционно PR или маркетингови концепции, но не боли да знаете как да спасите парите на клиентите си, така че те да имат повече пари, които да похарчат за маркетинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *