Може ли да се храним здравословно в бургер веригите

Типичните за заведенията за бързо хранене бургер, пържени картофи и напитка могат лесно да ви натрупат нужните за целия ден калории. Това е истинска калорийна бомба. Само бургерът в много заведения за бързо хранене може да съдържа между 1000-2000 калории, особено когато е комбиниран с допълнителни питка, бекон и сирене.

За да намалите калориите и мазнините, трябва да обърнете особено внимание на размера на порциите и сосовете, както и добавките с високо съдържание на мазнини. Всичко, което добавяте към храната си, се брои – от пържени картофи до сода или шейк.

Съвети за вземане на по-здравословен избор в бургер веригите за бързо хранене:

Придържайте се към единичния хамбургер. Без двойни или тройни бургери Варна!

Откажете или вземете лека майонеза. Можете да си спестите около 100 калории. Добавете допълнително кетчуп или горчица, ако имате нужда от вкус.

Внимавайте с употребата на специални сосове, които съдържат много калории. Ако много държите на соса, поискайте да го сложат отстрани.

Кажете не на бекона, сиренето, пръстенчета лук и други допълнителни носители на калории към бургера.

Попитайте за вегетарианския бургер, ако не държите на месото. Много е добър. Пропуснете пържените картофи. Ще спестите стотици калории.

Можете да изберете детско меню с бургер. Детските хамбургери обикновено имат между 250-300 калории, което ги прави значително по-здравословен избор.

Ако не сте фен на бургерите, а предпочитате продуктите на веригите за бързо хранене, които предлагат пилешки специалитети, не си мислете, че в тях няма излишни калории.

Пилешкото може да звучи по-здравословно от говеждото, но що се отнася до бързата храна, това не винаги е така. Много специалитети от менюто в пилешките вериги са с по-високо съдържание на мазнини и натрий, отколкото в бургер веригите. Това не означава, че не можете да намерите по-здравословни варианти, но не смятайте, че пилето задължително означава „здравословно“.

Какъв вид месо ще поръчате също има значение. Пилешките гърди са най-калорични, следвани от плешката. Пилешките крилца и бутчетата са много по-нискокалорични, което ги прави по-интелигентни при избора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *