Памук или микрофибър – честа дилема в съвременните магазини за спално бельо

spalnqДа се разрешават дилеми и проблеми свързани с битови реалности на хората е нещо, което си заслужава труда. Защото често това са дилеми, чието правилно разрешение, може да даде тласък в положителна посока. Що се отнася до избора на спално бельо, със сигурност заради големия избор на пазара. Хората могат да изпаднат в затруднение и ако не са информирани да изберат нещо, което да не е в тяхна полза. Например за някого памучните спални завивки и бельо могат да са по-доброто решение, а те да си купят микрофибърно спално бельо, или обратно. Затова нека погледнем в разликите за този конкретен пример.

Памукът е най-често използваният материал за направата на чаршафи и завивки. Памукът с малък брой конци е груб и леко драскащ и е по-вероятно да не е това, което търсите (тази грубост си личи на пръв поглед). Памук с голям брой конци е направени с по-фини нишки, което води до по-меки чаршафи и спално бельо. Изящни памучни решения за спалнята са Египетски или Супима памук се смятат сред най-добрите по-качество памучни чаршафи на разположение, тъй като те са направени от памук с най-високо качество.

Микрофибърът от друга страна е синтетично влакно. Именно синтетичната изработка (от полиестер) позволява изработка по-тънка дори от тази на влакното на коприната. Затова, използвано за направата на спално бельо, то придава на чаршафите и завивките всички свои качества: мекота, здравина, абсорбция, водоустойчивост, електростатичност и т.н. Не случайно микрофибърното спално бельо е едно от най-купуваните онлайн в световен мащаб. Въпреки че памукът предлага по отривиста материя от микрофибъра, когато се използва като спално бельо, микрофибърът е може би по-добър за околната среда. Микрофибърното спално бельо трае по-дълго от памука, нуждае се от по-малко вода, за да се измие и почисти, изсъхва по-бързо от памука, а също и защото микрофибър абсорбира мръсотия включително алергени по-ефективно от памука.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *