Полезни съвети за видовете спално бельо според материята

spalnqВ съвременният физически магазин, в мола, в онлайн-магазините, човек може да открие най-различни видове спално бельо. Както такова направено от естествен материал, така и синтетично спално бельо.  Разнообразието от предложения и от настроения сред потребителите не ни дава правото да кажем, че нещо е хит на пазара, но по-скоро няколко кратки съвета, за това как да изберете спално бельо според материята.

Подходите са няколко и са категорично индивидуално. Ако живеете сам или спите сам, много по-лесно ще изберете спално бельо за себе си, защото ще се водите от индивидуалните си разбирания. Те могат да се променят с годините, но ако сте семейна двойка, то ще трябва да се търси компромис; спално бельо, което да пасва и на двама ви. В този случай може да се търси материя, която да отговаря на сезона, но истинското решение, ще бъде насочено към цветовата гама, която трябва да хармонизира отношенията в спалнята.

Когато обаче говорим за материя, трябва да знаем, че всяка материя на пазара на спално бельо разполага със своите качества, които се предават на чаршафа, завивките, на възглавниците и калъфите, на хавлиите и т.н. Памукът е класическото решение за дома, защото е естествено влакно, което има много добри ‘взаимоотношения’ с човешката кожа. Мек и приятен на допир, лесно се пере, а всички видове памучни завивки на пазара имат своите предимства и недостатъци.  Има спално бельо на по-висока цена, но със страхотни качества какъвто е египетския памук. Ранфорс например много популярен в последните години е на отлична цена, като предлага здравина и мекота едновременно. Памучният сатен също е популярен, макар лъскавината и гладкостта да са заради възможността за пример с полиестер.

Полиестерът ни насочва към по-евтиното спално бельо от изкуствена материя. Много разпространено на пазара, спалното бельо от полиестер се препоръчва за временни решения или за решения за стаи за гости, за студенти. По-евтиното в случая не значи по-лошо качество, а по-малко предимства, но за временни периоди е възможно. Затова, когато четете техническите специфики на всеки комплект спално бельо, съобразявайте се с прочетеното и търсете индивидуален вариант за всяко легло. Така накрая ще имате много варианти и готови решения за вас, вашите гости, за децата и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *