Предимствата при използване на кашони


Непрекъснатото нарастване на потребностите на човечеството води до увеличаване на производството и търговията. За да се осъществи разпределението на стоките и продукцията има нужда от транспорт и съответно осигуряване на безопасен превоз. За безопасността на стоките и запазване на техните качества допринася използването на кашони като опаковъчен материал.

Картонените изделия са сигурна защита. Те притежават достатъчна трайност и за това продукцията е добре защитена от трайни повреди от механично въздействие при съхраняване или транспортиране. Материалът, за разлика от полиетилена, не е прозрачен, което предпазва стоките от непосредственото въздействие на слънчевите лъчи. За такива видове стоки като медицински препарати и хранителни продукти, това е много важен фактор.

В сравнение с пластмасовите и дървени опаковки, кашоните са евтини. Това осигурява и тяхното масово ползване. Леки са и това ги прави приложими в много сфери. Удобни са за складиране, те са винаги на първо място за подреждане в склада или в транспортното средство за пренасяне.

Кашоните са безвредни за околната среда, защото са направени от екологично чист материал. Рециклирането им се извършва без използване на химически вещества, за разлика от полимерните опаковки пълното им разпадане е бързо. Освен това картонените опаковки може да се върнат за вторична преработка, което ще намали разходите за тяхното закупуване.

Фирмите за производство на кашони предлагат различни видове, които се различават по големина, дебелина, форма. Изработват се по стандарт, но ако клиента има нужда от точно определен вид и размер, може да се изработят по индивидуална поръчка.

Картонените опаковки се предлагат в различна форма, защото по този начин те съдействат за естетичното оформяне на предлаганата стока. Сувенири, бижута, различни украшения са поставени в красиви картонени кутии, които привличат погледа на клиента. Сериозните фирми никога не правят икономия за опаковането на предлаганите стоки, защото много добре знаят ролята на външния вид на изделието. Много от картонените кутии са оформени от дизайнери с опит и изглеждат прекрасно.

Кашоните са основен помощник и при преместване на квартира, офис или жилище. С тях лесно се опаковат вещите, транспортират се без проблем, защото могат много добре да се подредят в транспортното средство. По тази причина много фирми, които предлагат хамалски услуги, имат предложения и за картонени опаковки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *