Поддържайте едно здравословно телесно тегло, за да не се притеснявате от разширените вени

Разширени вени

Наднорменото тегло е рисков фактор, който може да окаже влияние върху броя на хората, които ще развият разширени или паякообразни вени. Ако поддържате теглото си в добри граници и ако имате един здравословен хранителен режим, и една добре изградена и редовна програма за тренировки, то вие ще можете да сведете до минимум натиска и налягането в кръвоносните си съдове.

Хората с наднормено тегло съобщават за повече симптоми като, например, болка. Важността на тези симптоми и техния интензитет е правопропорционален на индекса на теглото на дадения човек.

Един бърз начин, по който можете да разберете дали вашето тегло се намира в здравословните граници е да измерите своя собствен индекс на телесната маса (Body Mass Index – BMI).

Пийте достатъчно вода през целия ден

Пиенето навода спомага за омекотяването на изпражненията. Когато успявате да се изхождате по-лесно, то вие напрягате много по-малко вените в краката си, а това помага и за предотвратяването на появата на хемороиди. И в допълнение – пиенето на достатъчно количество вода е един чудесен начин да се избавите от излишните килограми.

Бихме ви посъветвали винаги да имате покрай себе си бутилка с вода – докато сте на работа или по време на тренировката ви. Пиенето на малки количества вода, но по-често е много по-добър вариант от това да пиенето много вода, но през големи интервали от време.

Носете стягащи чорапогащници

Това решение на проблема с разширените вени не е никак ново, но все още е сред най-добрите решения! Не бих отишла никъде без да съм взела чифт стягащи чорапогащи със себе си, които ще поддържат краката ми силни в продължение на целия ден. Те определен ми бяха от много голяма полза в избавянето от разширените вени.

Вдигайте краката си на високо всеки път когато можете да го направите

Например, когато вечер лежите в леглото си, един много лесен начин да намалите налягането в краката си е да ги вдигнете на ниво по-високо от сърцето ви. Един много лесен начин да го направите е да сложите няколко телефонни указателя под всяка от двете долни страни на леглото си. Това ще ви помогне да вдигнете краката си нависоко и поп този начин те винаги ще се намират над областта на сърцето ви, без значение колко често сменяте позата, в която спите, през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *