Спортни екипи

Когато избираме спортни екипи, трябва да се има предвид за какъв спорт ще се използват и къде се упражнява този спорт.

Изключително важни са правилния екип и обувки за упражняването на какъвто и да е спорт. Всеки спорт има своя специфика и в зависимост от това се определя и спортния екип. Удобството е също от голямо значение. То е решаващо при изпълнението на всяко движение в съответния спорт.

В случай, че тренирате на открито, съобразете облеклото си с времето навън. Избягвайте прегряване при високи температури и измръзване при ниски. Когато е топло, подходящи са по-широките дрехи, които позоляват по-дибра вентилация и изпаряване на потта. Когато е студено пострайте се да напластите дрехите, за да не ви е студено. Така винаги можете да свалите някой от пластовете, ако загреете прекалено. Екипите, които съдържат полипропилен не пропускат вода и задържат топлото. Добре е да имате ръкавици и шапка, както и шл, който да пази дробовете ви от поглъщане на студен въздух.

Както вече казахме, дрехите пряко зависят от типа на спорта, който упражнявате и движенията, свързани с него. Тесните дрехи не са много практични. АКо сте избрали клин за тренировките си, постарайте се той да не е много стегнат. Така няма да се затруднявате при изпълнение на упражненията. Тениската също е препоръчително да бъде свободна, а не силно прилепнала към тялото ви.

Другото важно нещо, на което трябва да обърнете внимание, са спортните обувки. Изключително важно е да са удобни и подходящи за съответния спорт, за да не се получават травми на краката. Във всеки спортен магазин могат да ви насочат към подходящия за вас модел, както и за спортите екипи, които отговарят на изискванията на вашия спорт. Модата не е най-добрият съветник в случая. Разбира се, модните марки се стремят да предложат най-доброто за спортистите, но цената обикновено е доста впечатляваща. Така че, мислете добре преди да купите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *