Студийни светкавици за заснемане

Свтбен ден

За никого не е тайна, че светлината във фотографията е един от най-важните критерии. Без нея никоя фотография или видео заснемане не може да се справи.

Светлината може да бъде, както дневна, така и изкуствена. Това включва, както студийна светкавица, така и постоянна светлина.

Индивидуален избор е с кое осветително устройство работи професионалния фотограф. Предвид тези неща, всяко студийно оборудване има свои предимства. Така има и редица фотографи, които използват двата вида осветително оборудване в работата си. Доверете се на Deliysky Studio.

Светкавицата е моноблок на импулсна светлина. При нея, осветлението се създава от кратък импулс. Разработчиците включват газоразрядни лампи, контролни табла и кондензатори в самия моноблок. Когато енергията от кондензаторите попадне в лампата, газът се запалва. Това, в крайна сметка дава видим светлинен импулс.

Осветителните импулсни моноблокове са разделени на видове, а именно:

  • мигащи касети;
  • студийни светкавици;
  • акумулаторни светкавици.

Касетната светкавица не се е променила много в наше време. Външният й вид прилича на голяма лампа. Той съдържа импулсна светлина, синхронизираща се, чрез светлинен импулс, чрез кабел, или радиосинхронизатор. Такива светкавици са с малка мощност. При тях, дори може да липсва настройка на мощността, но има модели, при които това е възможно.

Студийна светкавица – това е най-популярният и широко използван вид осветление във фотостудио. Наричат ​​го още моноблок на импулсна светлина. Големия асортимент ви позволява да избирате модели с различна мощност, функционалност и ценова категория. Това са някои от най-търсените решения за работата на фотографите.

Безжичните светкавици са иновация, след 2017 г.. За тях можем спокойно да кажем, че са пробив във фотоиндустрията!

Те поддържат всичко по-горе и в техния дизайн са включени най-модерните технологии. Голямо предимство на акумулаторните светкавици е възможността за работа, без 220W мрежа. Тук е и мястото да отбележим, че батерията, която е включена в комплекта, осигурява надеждна работа, а именно, когато светкавицата работи с пълна мощност, тя излъчва 500 импулса. Последното съответно се прави, ако мощността не е пълна. По този начин животът на батерията се увеличава.

Тук е мястото да споменем и за начинаещите фотографи, че не бива да се страхуват да работят с импулсна светлина. Тя е измислена, за да помогнете в работата. Достатъчно е да я пробвате веднъж и това е всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *