Удобството на бързите кредити

В последните години отчетите на небанковите финансови институции бележат значителен ръст в печалбите си и намаляване на просрочените кредити. Това е добра тенденция, имайки предвид трудностите, пред които се изправиха откакто стъпиха на пазара компаниите за бързи кредити. Разрастването на бизнеса говори, че те не са загубили доверието на хората, напротив, все повече и повече клиенти се доверяват на бързите заеми вместо на банковите продукти.

Последните гласувани промени в Закона за потребителския кредит включваха въвеждането на таван на лихвените проценти. Очакванията, че бързият заем ще стане по- недостъпен, не се оправдаха. За кратко имаше лек спад в раздадените кредити, но шокът бързо бе преодолян и бизнесът отчете значителен ръст.

Особено бързо в последните години клиенти печелят компаниите за кредити онлайн.  Тези фирми предлагат лесно достъпни кредити онлайн.  Процедурата по кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква много информация, одобрението става почти мигновено. Предлаганите кредити са без поръчител.  Онлайн кандидатстването дава възможност на клиентите, нуждаещи се от бърз заем да кандидатстват от всяка точка на страната и ако отговарят на изискванията, да си получат необходимия заем, до един час след одобрението. Друг плюс на тези фирми е, че техният основен продукт е кредит без доказване на доход. Това е огромно предимство. Исканите от банките служебни бележки за дохода често се взимат трудно, тъй като седалището на фирмата-работодател е в друго населено място, а и счетоводителите не са големи фенове на този род справки. Имайки информацията от всяка фирма, предлагаща онлайн кредит, всеки човек може да направи сравнение на офертите и да избере най- подходящата за него.

За да кандидатствате за онлайн заем е необходимо да имате лична карта в себе си. В повечето случаи това е напълно достатъчно. Такъв е случая и с Credirect. На адрес www. credirect.bg можете да откриете чудесни предложения за бързи заеми. Един от продуктите, които предлага компанията е заем до заплата. Идеята на продуктовите мениджъри е била да дадат възможност на хората, които имат нужда от малка сума спешно, да могат да си осигурят средствата бързо. След като са усвоили сумата и са успели да решат възникналия  проблем, клиентите имат възможността да върнат заема в рамките на до 45 дни. Има опция заетата сума да бъде възстановена и за по- кратък период, като то се отразява и на лихвата. Колкото по- кратък е периода за връщане на заема, толкова и лихвата по кредита е по- малка.

Това е добър вариант за малки суми, които не е трудно да бъдат покрити от заплатата. Решението за този начин на погасяване ви спасява от ангажимента да мислите как да осигурите средства за вноската всеки месец.

Ако все пак се случи да не сте преценили доходите си и в месеца, в който трябва да погасите единствената вноска по заема, компанията ви дава възможността да увеличите срока на погасяване и да предоговорите изплащането на сумата за следващия месец. Това е удачен компромис, защото в днешно време често се случва да не получим обещаното заплащане за труда си, особено ако работите без трудов договор. Така няма да пострада кредитната ви история и ще ви се даде възможност да докажете на компанията, че сте коректни платци.

Във времето, когато не е сигурно дали следващия месец ще си получите заплатата или дали въобще ще сте на работа, това е компромисен вариант, за да можете и следващия път, когато имате нужда от кредит, да ви одобрят.

Кредирект има и промоции за лоялни клиенти, които са доста съблазнителни и освен че радват тези, които ги получават, създават добри навици за редовно изплащане на вноските по кредитите. Компанията може да се похвали с това, че се ползва с доверието на много доволни клиенти, които не един път са търсили спасение от нейна страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *