Символично украшение – сребърни медальони

Уникалните свойства на среброто го правят широко използвано за различни видове украшения, амулети и талисмани, магическото действие, благодарение на среброто, значително нараства.

Среброто от древни времена се счита за най-добрия проводник на висшата енергия и подобни вярвания лесно се обясняват с неговите целебни свойства.

Така, например, след контакт с хранителни продукти, вода, съществено се подобряват техните свойства и се дезинфекцират.

При това положение, напълно естествено е, че този благороден метал става един от първите, използван за направа на амулети – сребърни медальони, разни висулки, предназначени да защитават своя собственик и да му помагат в различните дела.

Практичният, съвременен подход на науката към изучаване свойствата на металите позволи да се разкрие тайната за уникалните свойства на среброто, така че не е необходимо да се имат алхимични знания, за да се оценят скритите възможности на този материал.

На първо място той притежава висока топлопроводимост и се явява отличен проводник за енергията.

Среброто много чувствително реагира на действащата му енергия и за това собствениците на сребърни медальони са защитени от влиянието на концентрирана отрицателна енергия.

Още в древността среброто се е считало за метал на Луната, пазител на тайни знания и значителни сили, оказващи голямо влияние върху живота на хората.

Удивителна е способността на среброто да поглъща отрицателната енергия, като балансира противоположните сили и достига хармония.

На тези мистични свойства се дължи и широкото му използване от славяните за направа на сребърни медальони.

Те се украсяват с различни изображения на божества, тайни символи и знаци, даряващи своя собственик със защита от уроки, действие на силите на Хаоса, а привличат благополучие във всички сфери на живота.

Съединяването в сребърните медальони на свойствата на среброто и мистиката дават невероятни мощни сили за развитие на духа, запазване на здравето, творческо развитие на човека.

В наше време мистичното действие на среброто е не по-малко ценно, отколкото преди хиляди години. Не са променени и славянските символи, нанасяни на повърхността на сребърните медальони.

От древни времена славяните са имали много символи, олицетворяващи различни божества, природни сили и животни, символизиращи различни сфери от живота на човека.

Днес тази символика е запазила смисъла си и избора на сребърни изделия е съпроводен с целта, която си поставя човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *